Τα wearables κινούν το ενδιαφέρον του Αμερικανικού Πενταγώνου

0

Pentagon

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε τη δημιουργία ερευνητικού ινστιτούτου με έδρα τη Silicon Valley, το οποίο θα λειτουργήσει κάτω από μία κοινοπραξία περισσότερων από 160 εταιρείες, πανεπιστήμια και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις – συμπεριλαμβανομένων των Apple και Boeing. Σκοπός της είναι η ανάπτυξη wearables υψηλής στρατιωτικής τεχνολογίας και, τελικά, ενός πλήρους ηλεκτρονικού  «οικοσυστήματος» όλων των κρίσιμων υποδομών στις ΗΠΑ.

Ονομάζεται η Flextech Alliance, και συμπεριλαμβανομένων των οργανώσεων όπως η Apple, η Boeing και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, στόχος της συνεργασίας είναι να προωθήσει την κατασκευή εύκαμπτων ηλεκτρονικών υβριδικών αισθητήρων που παράγονται από τεχνολογίες 3D εκτύπωσης. Η νέα τεχνολογία αποσκοπεί στη δημιουργία εύκαμπτων υλικών με ενσωματωμένους αισθητήρες που μπορούν να φορεθούν από τους στρατιώτες ή ακόμα και να καλύπτουν επιφάνειες στο εξωτερικό των πλοίων ή των μαχητικών αεροσκαφών.

Τα προϊόντα που θα προκύψουν, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της υγείας ενός στρατιώτη ή ακόμη και τη δομική ακεραιότητα οχημάτων.

Φυσικά, όπως και κάθε στρατιωτική εφαρμογή, αναμένεται ότι η τεχνολογία αυτή, νομοτελειακά θα βρει τελικά το δρόμο του σε καταναλωτικές εφαρμογές, σε μελλοντικές “πολιτικές” εκδόσεις.

Share.

Leave A Reply