Η Apple χαράζει νέους δρόμους στην πλοήγηση

0

Η Apple επιβεβαίωσε τις φήμες που την έφερναν να εξαγοράζει την Coherent Navigation, μία εταιρία που διατηρεί συνεργασίες με την Boeing και την Iridium οι οποίες διατηρούν δορυφόρους σε τροχιά. Έτσι η Coherent Navigation, έχει στη διάθεσή της περισσότερα σημεία δορυφορικού προσδιορισμού θέσης, σε σχέση με όσους χρησιμοποιούν τον βασικό στόλο των δορυφόρων GPS.

coupertino

Με το συνδυασμό αυτό, η ακρίβεια προσδιορισμού θέσης ανεβαίνει κατακόρυφα και με το όπλο αυτό η Apple φιλοδοξεί να ανεβάσει τη θέση της στον τομέα της πλοήγησης που τώρα κυριαρχεί η Google.

Coherent Navigation, δεν είναι η πρώτη εταιρία πλοήγησης που εξαγοράζει η Apple, από το 2012 όταν σταμάτησε να χρησιμοποιεί τους χάρτες της Google. Έχουν προηγηθεί η Topsy Labs Inc, η Spotsetter, η Placebase, η Locationary και η Hopstop, ενώ γίνονται εντονότερες οι φήμες ότι η εταιρία του Κουπερτίνο στοχεύει στην εξαγορά της υπηρεσίας χαρτών HERE της Nokia.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι το Μάρτιο του 2013, η Apple προέβη στην εξαγορά της WifiSLAM η οποία είχε αναπτύξει σύστημα προσδιορισμού θέσης σε εσωτερικούς χώρους με χρήση WiFi και bluetooth. 

Share.

Leave A Reply