Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου

Παραμένει πρώτη η Samsung, ενισχύθηκε η Apple

0

Η Apple ήταν η μεγάλη δύναμη, στην αγορά κινητής τηλεφωνίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, οδηγούμενη από τη δυναμική της στην Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Strategy Analytics.

BN-HE459_Sampho_J_20150301183719

Η αμερικανική εταιρεία είδε τις αποστολές των iPhone να αυξάνονται κατά 40% σε σχέση με το περασμένο έτος και να φτάνουν τα 61,2 εκατομμύρια τεμάχια, με την εταιρεία ερευνών να αναφέρει ότι τα iPhone 6 “κυριολεκτικά εξαφανίζονται από τα ράφια στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις μεγαλύτερες αγορές”.

Από την άλλη η Samsung είδε μείωση των πωλήσεων στα 99 εκατομμύρια μονάδες από τις 113 εκατομμύρια μονάδες πέρυσι, κρατώντας όμως το προβάδισμα με 22,2% μερίδιο αγοράς, σε σύγκριση με το 13,7% για την Apple).

Ενδιαφέρουσα είναι η τοποθέτηση της Microsoft που κατέλαβε την τρίτη θέση στα μερίδια, αν και τα κινητά τηλέφωνα που έφτασαν στις αγορές ήταν 33,7 εκατομμύρια, αρκετά κάτω από τα 47 εκατομμύρια του προηγούμενου έτους. “Η Microsoft συνεχίζει να χάνει έδαφος στα feature phones και στα smartphones Lumia ενώ όλοι αναμένουν την έναρξη διάθεσης του νέου Windows 10 λειτουργικού”.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphone αυξήθηκαν κατά 21% σε ετήσια βάση φθάνοντας τα 345 εκατομμύρια τεμάχια, η οποία, αν και ισχυρή, δείχνει σημάδια επιβράδυνσης  λόγω της του κορεσμού στις μεγάλες αγορές των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Κίνας.

Share.

Leave A Reply