Αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις κερδών η Sony

0

O Ιαπωνικός κολοσσός ηλεκτρονικών ειδών Sony Corp ανέβασε σήμερα τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία της για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες, αναφέροντας υψηλότερες του αναμενόμενου πωλήσεις στους αισθητήρες καμερών και στα βιντεοπαιχνίδια.

hirai

Η Sony δήλωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα στα τελικά αποτελέσματα του 2014 (πού έληξε στις 31 Μαρτίου 2015) θα καταγραφούν λειτουργικά κέρδη ύψους 569 εκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με τα 222 εκατομμύρια δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Τόκυο, καταφέρνει τελικά να αντλήσει οφέλη από τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης μετά τις αδύναμες πωλήσεις των τηλεοράσεων και τις απώλειες στον τομέα των smartphones που επιβάρυναν για αρκετά χρόνια τα αποτελέσματα. Μετά από μαζικές περικοπές κόστους, επεδίωξε στοχευμένη επέκταση σε προσοδοφόρους τομείς, υπό τις κατευθύνσεις του Δ/ντος Συμβούλου Kazuo Hirai.

Η Sony αναμένεται να κάνει την επίσημη δήλωση των κερδών της για το έτος, στις 30 Απριλίου.

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της, η Sony έχει διαχωρίσει τον τομέα των τηλεοράσεων και σχεδιάζει επίσης την απόσχιση των επιχειρήσεων ήχου και βίντεο, ως μέρος μιας νέας στρατηγικής για την ενθάρρυνση της μεγαλύτερης αυτονομίας των θυγατρικών της.

Share.

Leave A Reply