Ανέβασε τη θέση της η Ελλάδα στον Παγκόσμιο δείκτη NRI

0

Όπως αποτυπώνεται στην έκθεση, Network Readiness Index του World Economic Forum η χώρα μας κέρδισε το 2014 -για πρώτη φορά μετά από συνεχή καθοδική πορεία τριών ετών- 8 θέσεις στον παγκόσμιο δείκτη ψηφιακής ετοιμότητας.

Έτσι για την περσινή χρονιά, κατέκτησε την 66η θέση, μετά το ιστορικό χαμηλό της 74ης του 2013, το οποίο είχε προκύψει όταν η χώρα μας, αν και σημείωσε προόδους, προσπεράστηκε από μια σειρά άλλων κρατών.

table2

Η χώρα συγκέντρωσε 4,1 βαθμούς (με ανώτερο το 6 της Φινλανδίας και Σιγκαπούρης) σε σχέση με το 3,9 της περασμένης χρονιάς.

Όπως φαίνεται από τη σύγκριση των επιμέρους δεικτών που διαμορφώνουν τη βαθμολογία της χώρας στην πραγματικότητα καταγράφεται στασιμότητα στους δείκτες που αφορούν το Πολιτικό και Ρυθμιστικό Περιβάλλον, την Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία και τις Υποδομές & Ψηφιακό περιεχόμενο.

Σταθερά ψηλά παρέμεινε και ο Δείκτης που καταγράφει την Ψηφιακή Κατάρτιση των Ελλήνων.

Τη διαφορά έκανε η σημαντική αύξηση της υιοθέτησης των ΤΠΕ από τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και την άνοδο της οικονομικής τους επίδρασης. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν μία ολόκληρη μονάδα ανόδου κατέγραψε ο δείκτης που αποτυπώνει την κοινωνική επίδραση των ΤΠΕ, κάτι που θέτει πολύ σοβαρές βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη το 2015.

table1

Share.

Leave A Reply