Εκδήλωση της Visa για Νέους Επιχειρηματίες

0

Η Visa πραγματοποίησε μια εκδήλωση για νέους επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν μετατρέψει το χόμπι τους σε επιχείρηση, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής καμπάνιας “Everyone in Business“.

Visa

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τέσσερις νέοι Έλληνες επιχειρηματίες, καθώς και έμπειρα στελέχη από τον επιχειρηματικό και τραπεζικό χώρο. Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες με τους επιχειρηματίες, οι οποίοι μοιράστηκαν την εμπειρία τους και συζήτησαν τις δυνατότητες που τους προσφέρουν οι ηλεκτρονικές πληρωμές.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την αναφορά των αποτελεσμάτων της μελέτης της Visa Europe “Everyone in Business”, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εννέα χώρες της Ευρώπης. Ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Visa Europe για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο, ανέφερε: «Η μελέτη έδειξε ότι τρεις στους πέντε Ευρωπαίους έχουν ένα χόμπι που μπορεί να μετατραπεί σε κερδοφόρο εγχείρημα. Το 72% των ανθρώπων που έκαναν το χόμπι τους επιχείρηση σχεδιάζουν να το μετατρέψουν σε πλήρη απασχόληση. Η αποδοχή πληρωμών μπορεί να θεωρηθεί ένα επίπονο σημείο, όμως οι ηλεκτρονικές πληρωμές ανοίγουν νέες αγορές στους επιχειρηματίες, ειδικά μέσω του διαδικτύου, και παρέχουν την δυνατότητα γρήγορης ανάπτυξης, ενώ καινοτομίες όπως το Mobile Point of Sale (mPOS) προσφέρουν στους επιχειρηματίες έναν εύκολο και ασφαλή τρόπο να δέχονται πληρωμές, όπου κι αν βρίσκονται».

Visa_2

Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Λεωνίδας Κασούμης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Visa Hellas και Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής Στεγαστικής & Καταναλωτικής Πίστεως ALPHA BANK, ο οποίος αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που δημιουργεί το διαδίκτυο για το επιχειρείν. «Χωρίς όραμα και πάθος δεν γίνεται τίποτα. Όσοι αποφασίζουν να ασχοληθούν με μία δεύτερη δραστηριότητα ή θέλουν να μετατρέψουν το χόμπι τους σε επάγγελμα, έχουν πλέον με τις νέες τεχνολογίες περισσότερες επιλογές. Είναι πολύ πιο εύκολο πλέον να στήσεις και να λειτουργήσεις μία επιχείρηση ενώ οι online συναλλαγές προσφέρουν ευελιξία, ευκολία, και ασφάλεια, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων».

Ως μέρος της μελέτης “Everyone in Business”, η Visa Europe δημιούργησε ένα κουίζ για να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ένα χόμπι να εντοπίσουν τι είδους επιχειρηματίες είναι. Στην Ελλάδα, συνολικά πάνω από 11.000 Έλληνες ανταποκρίθηκαν στο κουίζ.

Share.

Leave A Reply