Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου

Orange: Ας απολαύσουμε το 4G και να μην βιαστούμε για το 5G

0

Το IoT θα γίνει το «Internet των πάντων» με την έλευση του 5G, δήλωσε ο Stephane Richard, διευθύνων σύμβουλος της Orange, μιλώντας στο «Road to 5G» χθες το πρωί, εξηγώντας το όραμά του για ένα νέο ορίζοντα για την εποχή του IoT.

stephane

Ωστόσο, ο ίδιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει καμία βιασύνη: «Το 4G είναι μια επιτυχία, ας το απολαύσουμε. Δεν πρέπει να προχωράμε πολύ γρήγορα», προσθέτοντας ότι η νέα βιομηχανία πρέπει να μάθει από τα μαθήματα του 3G όπου υπήρχε μια καθυστέρηση πολλών ετών μεταξύ της έναρξης της διαδικασίας και της πραγματικότητας, η οποία οδήγησε σε μεγάλη απογοήτευση.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η εταιρεία δεν είναι «βαθύτατα προσηλωμένη» στο 5G του «δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία πιστεύει ότι το  5G είναι διαφορετικό από το 4G, διότι θα έχει ένα “μεγαλύτερο και διαφορετικό σκοπό» και θα πρέπει να έχει την ευελιξία, έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τις υπηρεσίες που δεν έχουν ακόμη εφευρεθεί. Σύμφωνα με τον Richard, «θα έχουμε σύντομα προγραμματιζόμενα δίκτυα, κάνοντας τα όπως τα clouds, παρέχοντας μία πολύ πιο ευέλικτη πλατφόρμα για καινοτομία.».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος πιστεύει επίσης ότι “ειρωνικά, η πανταχού παρουσία της τεχνολογίας είναι αυτό που θα δώσει μια πιο ανθρώπινη πτυχή,» καθώς θα αισθανθεί καλύτερα τον κόσμο μέσω αισθητήρων, συλλαμβάνοντας και καταλαβαίνοντας συγκεκριμένες καταστάσεις και αποκτώντας μεγαλύτερη επίγνωση. Για παράδειγμα, τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα επικοινωνούν όχι μόνο με άλλα αυτοκίνητα αλλά και με χώρους στάθμευσης, δρόμους και πρατήρια βενζίνης. «Ο ρόλος μας ως επιχειρηματίες είναι να χρησιμοποιούμε αυτές τις φανταστικές ευκαιρίες για να εγκαταστήσουμε αυτές τις νέες χρήσεις και να «διαμορφώσουμε ένα μεγαλύτερο κόσμο», πρόσθεσε.

Ο Richard επίσης πιστεύει ότι το 5G πρέπει να έχει οικολογικό χαρακτήρα στο DNA του, εξασφαλίζοντας ότι όλες οι πτυχές του 5G, από τα δίκτυα πρόσβασης, τα κέντρα δεδομένων και το δίκτυο μεταφοράς μέχρι τις συνδεδεμένες συσκευές, χρησιμοποιούν ενέργεια μόνο όταν βρίσκονται σε χρήση.

Share.

Leave A Reply