Παρασκευή, 31 Μαρτίου

Πέφτουν οι υπογραφές για τα έργα ΣΔΙΤ

0

Το πράσινο φως για να προχωρήσει η υπογραφή των συμβάσεων ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) και τα έργα να ξεκινήσουν πήραν από το Ελεγκτικό Συνέδριο το Rural Broadband για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών στην ύπαιθρο και το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας.

rural3

Το έργο της ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών στις αποκαλούμενες και «λευκές» περιοχές της υπαίθρου για τις οποίες δεν υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον, με προϋπολογισμό 161 εκατομμύρια ευρώ, θα υλοποιηθεί με τρεις ξεχωριστές συμβάσεις που αφορούν αντίστοιχες ζώνες περιοχών. Τις δύο ζώνες θα υλοποιήσει ο ΟΤΕ και την τρίτη η κοινοπραξία των Intracom Holdings –Ιντρακάτ – Hellas On Line. Οι δύο ανάδοχοι θα αναλάβουν την εγκατάσταση και τη λειτουργία των δικτύων συνολικά για 17 χρόνια. Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι τα δύο πρώτα χρόνια θα γίνει η ανάπτυξη των δικτύων και την επόμενη 15ετία η εκμετάλλευση και αξιοποίησή τους.

turniket

Το έργο ανάπτυξης και λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις συγκοινωνίες της Αθήνας, με προϋπολογισμό 70 εκατ. ευρώ θα υλοποιηθεί από την κοινοπραξία των Τέρνα Ενεργειακή – LG. Το «έξυπνο εισιτήριο» θα εφαρμοστεί σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας των Συγκοινωνιών Αθηνών (λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, μετρό) και στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Share.

Leave A Reply