Χωρίς να περιλαμβάνει περαιτέρω μείωση μισθών και με διασφάλιση των θέσεων εργασίας θα υπογραφτεί από τη διοίκηση του ΟΤΕ και την ΟΜΕ – ΟΤΕ η νέα τριετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας  2015 – 2017 στον Οργανισμό.

OTE

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών ολοκληρώθηκαν και η νέα ΣΣΕ έχει πάρει το πράσινο φως και από την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της ΟΜΕ – ΟΤΕ.

Τα κύρια σημεία της νέας ΣΣΕ στον ΟΤΕ είναι:

1. Συνεχίζεται η μεσοσταθμική μείωση στους μισθούς της προηγούμενης ΣΣΕ κατά 11% και για την επόμενη τριετία για τους εργαζόμενους σήμερα στον ΟΤΕ με τους ίδιους όρους, με διασφάλιση των θέσεων εργασίας, 35ωρο και επαναφορά του μισθού της 31/12/2011 μετά τη λήξη της νέας ΣΣΕ.

2. Εντάσσονται στον ΟΤΕ περίπου 2.100  εργαζόμενοι της OTEplus με κατώτερο βασικό μισθό 755 ευρώ και αναγνώριση πτυχίου (όπως έχει απαιτηθεί στην πρόσληψή τους) και προϋπηρεσία. Για τους εργαζόμενους στην ΟΤΕplus που εργάζονται στα Call Center οι συμβάσεις τους θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου με κατώτερο μισθό τα 752 ευρώ και πλήρες ωράριο (8ωρο).


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply