Την ΕΕ επέλεξε τελικά να εξαγοράσει η BT

0

Το συμβούλιο των μετόχων της BritishTelecom, επέλεξε τελικά να υποβάλει προσφορά εξαγοράς στην ΕΕ (Everything Everywhere Ltd) η όποια  ανήκει στις Orange και Deutsche Telekom.

BT-EE

Το διοικητικό συμβούλιο της ΒΤ προχώρησε στην απόφαση να προσεγγίσει την ΕΕ αντί τη Ο2, εκτιμώντας ότι η απόκτηση της ΕΕ, θα της προσέφερε σαφώς μεγαλύτερο δίκτυο υποδομών και μεγάλη αύξηση στον αριθμό των πελατών, δίνοντας στην BT σαφή ηγετική θέση στην αγορά τόσο της  κινητής, όσο και της σταθερής τηλεφωνίας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ΕΕ διαθέτει 24,5 εκατομμύρια πελάτες ενώ η Ο2 …μόνο 22 εκατομμύρια.

Δεύτερες σκέψεις υπήρχαν, διότι το κόστος ήταν σαφώς υψηλότερο και το εγχείρημα είναι πιο περίπλοκο λόγω του γεγονότος ότι η ΕΕ ανήκει σε δύο εταιρίες.

Η BT ανακοίνωσε ότι αναμένει τώρα περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες της ΕΕ, οι οποίες πρόκειται να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες μέχρι τα μέρη να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία.

Εάν τελικά ολοκληρωθεί, η ΒΤ θα πληρώσει για την ΕΕ -με μια αναλογία 50:50 περίπου σε μετρητά και μετοχές- συνολική αξία των  12,5 δισεκατομμυρίων λιρών, ενώ σύντομα τέτοια εξέλιξη θα πυροδοτήσει την αντίδραση της Vodafone, η οποία θα αναζητήσει και εκείνη ανάλογη εξαγορά για να μην χάσει σημαντικό έδαφος.

Share.

Leave A Reply