Το FBI ερευνά την κυβερνοεπίθεση εναντίον της Sony

0

Την εμπλοκή του FBI προκαλεί το πρόσφατο χτύπημα που δέχθηκε η Sonyαπό hackers, οι οποίοι έκλεψαν και δημοσίευσαν ελεύθερα, νέες ακυκλοφόρητες ταινίες της Sony Picture Entraiteiment, προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά στην εταιρία.

Sony-Korea

Το FBI ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης, ακολουθώντας τις υποψίες ότι οι hackers προέρχονται από την Βόρειο Κορέα και ουσιαστικά κατάφεραν να εισβάλλουν σε ένα από τα καλύτερα προστατευμένα δίκτυα εντός αμερικάνικου εδάφους.

Ειδικότερα, το περιστατικό της Sony θεωρήθηκε ότι συνδέεται με την προγραμματισμένη πρώτη προβολή της ταινίας με τίτλο «Η Συνέντευξη»  (Τhe Interview), μια κωμωδία στην οποία -σύμφωνα με το σενάριο– δύο αμερικανοί δημοσιογράφοι στρατολογούνται από την CIA να δολοφονήσουν τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Εκτός από την εμπλοκή του στην ταυτοποίηση της εισβολής, το FBI απέστειλε την Τρίτη εμπιστευτική προειδοποίηση σε κάποιες μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις για ενδεχόμενη κυβερνοεπίθεση εναντίον τους, συνιστώντας τους να αυξήσουν την επαγρύπνησή τους.

Share.

Leave A Reply