Απόλυτα εξοικειωμένα με την τεχνολογία τα παιδιά

0

Την εξοικείωση των νέων παιδιών με την τεχνολογία αποτυπώνει η τελευταία έρευνας «Web ID» της Focus Bari.

kids-mobile

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 20% των παιδιών σε ηλικία μεταξύ 7 ως 12 ετών, έχουν κινητό τηλέφωνο. Συγκεκριμένα, κινητό διαθέτουν το 18,8% των αγοριών και το 19,3% των κοριτσιών αυτής της ηλικίας.

Στο ίδιο εύρος ηλικιών, το ποσοστό των παιδιών που διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή ανέρχεται σε 89,8%, ενώ το 64% εξ’ αυτών, τον χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση.

focus-bari-3

Το ποσοστό διείσδυσης του διαδικτύου σε αυτές τις ηλικίες ξεπερνά το 80%, με σχεδόν το 53% να χρησιμοποιεί το Internet σε καθημερινή βάση. Κυριότερη ενασχόληση στο Internet είναι τα παιχνίδια, η μουσική και οι ταινίες.

Άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα που προκύπτουν από την έρευνα, αφορούν τη χρήση του Internet στην Ελλάδα, η οποία κατά μέσο όρο ανέρχεται σε 136 λεπτά ημερησίως, με τους άνδρες να «σερφάρουν» για 142 λεπτά και τις γυναίκες για 130. Ο μέσος όρος χρήσης εκτοξεύεται στα 174 λεπτά στους νέους 18 ως 24 ετών και μειώνεται στα 96 λεπτά στις ηλικίες 65-74 ετών.

focus-bari-1

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες διαθέτουν λογαριασμό σε κοινωνικά δίκτυα, «περνώντας» 81,4 λεπτά της καθημερινότητάς τους σε αυτά. Το Facebook κατέχει τη μερίδα του λέοντος με το 47,6% να διαθέτει λογαριασμό στο συγκεκριμένο δίκτυο και μέσο όρο σχεδόν 340 «φίλων».

focus-bari-2

Στο κομμάτι των online αγορών, το ποσοστό των Ελλήνων καταναλωτών που πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές ανέρχεται σε περισσότερο από 23%, με το 28,4% να είναι άνδρες και το 19% γυναίκες.

Ολόκληρη την έρευνα που πραγματοποιήθηκε την περίοδο Ιουνίου-Οκτωβρίου 2014 στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη σε δείγμα 12.000 ανθρώπων, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Share.

Leave A Reply