Ευκαιρίες καριέρας σε ΟΤΕ-Cosmote μέσω του «Graduate Trainee Program»

0

Την έναρξη του προγράμματος «Graduate Trainee Program» ανακοίνωσε σήμερα η Διοίκηση του Οργανισμού, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο του ΟΤΕ, στο Μαρούσι.

MTsamaz EPapadopoulou GTP

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, έκανε λόγο για έλλειψη ευκαιριών στην ελληνική αγορά, η οποία σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση οδηγεί σε «σύγχρονη μετανάστευση» τα 9/10 των πτυχιούχων. Παράλληλα, μίλησε και για «έλλειψη ηγετικής κουλτούρας», την οποία θα πρέπει να εμφυσήσουν οι ίδιες οι εταιρείες στους νέους εργαζομένους, καθώς αποτελεί απαραίτητο «συστατικό» για να προκύψουν τα στελέχη της επόμενης ημέρας. Χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμάζ ανέφερε: «Θέλουμε να εντάξουμε στο δυναμικό μας τους καλύτερους υποψήφιους της αγοράς και να αναδείξουμε τους ταλαντούχους εργαζομένους μας. Θέλουμε νέους ανθρώπους με προσωπικότητες που ξεχωρίζουν. Ο ΟΤΕ του σήμερα είναι μεγάλο σχολείο και μπορεί να δημιουργήσει τους ηγέτες του αύριο».

Η Γενική Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού του ΟΤΕ, κ. Έλενα Παπαδοπούλου, αναφερόμενη στο πρόγραμμα επισήμανε πως: «Η διαδικασία επιλογής για το ΟΤΕ-COSMOTE Graduate Trainee Program περιλαμβάνει κύκλους συνεντεύξεων και αξιολόγησης, από τους οποίους θα προκύψουν 10 ταλαντούχοι νέοι που θα προσληφθούν στον Όμιλο ΟΤΕ. Ακολουθεί ένα ταξίδι 18 μηνών, με έκθεση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας στις κυριότερες λειτουργίες της εταιρείας, εκπαίδευση σε ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων και  συμμετοχή σε σύνθετα έργα. Η διοικητική ομάδα του Ομίλου ΟΤΕ θα βρίσκεται δίπλα στους συμμετέχοντες καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος». Πρόσθεσε επίσης πως: «Θα αποτελέσει μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία για τους υποψηφίους, με εξατομικευμένο feedback για τον καθένα ξεχωριστά, ενώ η διαδικασία επιλογής θα πραγματοποιηθεί από ανώτατα στελέχη του Οργανισμού.

Δικαιούχοι υποβολής αιτήσεων στο νέο πρόγραμμα του ΟΤΕ είναι οι νέοι ως 28 ετών, κάτοχοι μεταπτυχιακού, με δυνατότητα εργασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η προϋπηρεσία στο χώρο δεν είναι απαραίτητη, ωστόσο θα πρέπει να υπάρχει πολύ καλό επίπεδο στην Αγγλική γλώσσα. Η υποβολή αιτήσεων για το «Graduate Trainee Program» θα διαρκέσει ως τις 30/12/2014, ενώ η διαδικασία επιλογής, ανάλογα με τον πλήθος των αιτήσεων, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου του 2015.

GTP-LOGO

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες και να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους έως και τις 30 Δεκεμβρίου, στο ειδικά σχεδιασμένο microsite www.ote-cosmote-graduatetraineeprogram.gr

Παράλληλα με το «Graduate Trainee Program» θα «τρέξει» αντίστοιχο πρόγραμμα που θα αφορά αποκλειστικά υφιστάμενους εργαζομένους του Οργανισμού. Θα είναι επίσης 18μηνης διάρκειας, αλλά και ειδικά προσαρμοσμένο στις αναπτυξιακές ανάγκες κάθε εργαζόμενου. Μέσω μιας ολοκληρωμένης, μεθοδική διαδικασίας, αντίστοιχη με αυτή του εξωτερικού προγράμματος που ξεκινάει με την εκδήλωση ενδιαφέροντος των ίδιων των εργαζομένων, θα επιλεγούν 30 συμμετέχοντες.

 

Share.

Leave A Reply