Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου

Από τη νέα χρονιά οι εξελίξεις στη διεκδίκηση της Forthnet

0

Για τον καινούργιο χρόνο παραπέμπονται τα νεότερα από το μέτωπο της διεκδίκησης της Forthnet, από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, ωστόσο, η ίδια η εισηγμένη εμμέσως αφήνει να εννοηθεί ότι επίκεινται αποφάσεις μέχρι το τέλος του έτους. Την ίδια στιγμή στα τηλεπικοινωνιακά γραφεία δεν είναι λίγες οι φορές που… κτυπά συναγερμός από φήμες για την έκβαση της υπόθεσης.

forthnet-eksagora

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση για τα αποτελέσματα 9μήνου η διοίκηση της Forthnet και αναφορικά με την πρόθεσή της να συνάψει ομολογιακό δάνειο για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού της, σημειώνει ότι «το διοικητικό συμβούλιο θα λάβει την οριστική του απόφαση επί αυτού του θέματος μέχρι το τέλος του έτους, ανάλογα με την έκβαση των δυο μη – δεσμευτικών προτάσεων που έχει για την εξαγορά της εταιρείας και άλλους παράγοντες που δύνανται να επηρεάσουν την λήψη μιας τέτοιας απόφασης».

Πληροφορίες αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα η εξέταση των νομικών και οικονομικών στοιχείων της (Due Diligence) από τους δύο ενδιαφερόμενους (τον ΟΤΕ που ενδιαφέρεται να εξαγοράσει τη Nova και τις Vodafone – Wind που έχουν κάνει μη δεσμευτική προσφορά για ολόκληρη την Forthnet) προχωρά με γρηγορότερο από ότι στην αρχή ρυθμό ωστόσο και πάλι η αίσθηση που μεταδίδεται είναι πως οι όποιες εξελίξεις αναμένονται το 2015. Όπως εξηγείται η όλη διαδικασία είναι δύσκολη καθώς πρόκειται για ανταγωνίστριες εταιρείες και ως εκ τούτου η ανταλλαγή πληροφοριών είναι εξαιρετικά περίπλοκη και μάλιστα γίνεται πάντα παρουσία των δικηγόρων της κάθε πλευράς.

Θεωρείται δεδομένο ότι όταν τελειώσει το Due Diligence οι ενδιαφερόμενοι θα προχωρήσουν σε αναπροσαρμογή της προσφοράς τους συνυπολογίζοντας την απώλεια της Forthnet σε ποδοσφαιρικό περιεχόμενο, χωρίς κανείς να διακινδυνεύσει να κάνει πρόβλεψη για το πότε ακριβώς η όλη διαδικασία θα εισέλθει σε νέα φάση, αυτή των δεσμευτικών προσφορών.

Πάντως, η φημολογία περί την έκβαση της υπόθεσης διεκδίκηση Forthnet δεν λείπει για άλλη μια φορά. Στελέχη των εταιρειών (των ενδιαφερόμενων αλλά και των υπολοίπων) γίνονται αποδέκτες πληροφοριών, συνήθως αβάσιμων, ότι η μια ή η άλλη πλευρά (ΟΤΕ και Vodafone – Wind) το έχει κλείσει το θέμα σε ανώτατο επίπεδο και είναι θέμα χρόνου οι σχετικές ανακοινώσεις. Από την πλευρά τους οι ενδιαφερόμενες εταιρείες αποφεύγουν το οποιαδήποτε επίσημο σχόλιο.

Share.

Leave A Reply