Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου

Ανησυχία στο προσωπικό της Samsung

0

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reutersοι εργαζόμενοι της Samsung Electronics είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για το τι μπορεί να φέρει η αναδιοργάνωση της εταιρίας, η οποία φαίνεται στον ορίζοντα μετά από τις αδύναμες επιδόσεις που σημείωσε η Κορεάτικη εταιρία στον τομέα των smartphonesκαθώς και την μείωση της κερδοφορίας της.

AP10010711506-w630-600x357

Όπως είναι σύνηθες για τις επιχειρήσεις της Κορέας, η Samsung αναμένεται να ανακοινώσει τις ετήσιες μεταβολές στο προσωπικό της στις αρχές του τρέχοντος μήνα. Πρόκειται για ένα τελετουργικό, που ακόμη και στις καλές εποχές, σημαίνει εβδομάδες αβεβαιότητας για το προσωπικό που αντιμετωπίζει προαγωγές, μεταθέσεις ή απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι, τα χειρότερα τα κέρδη που κατέγραψε η εταιρία την τελευταία τριετία πρόκειται να κοστίσουν πολλές θέσεις εργασίας.

Η Samsungπιέζεται πιέζεται από τις κινεζικές αντιπάλους όπως η Xiaomi στο χαμηλό άκρο τιμών και τι iPhone της Apple στην κορυφή.

το μερίδιο της Samsung στην αγορά smartphones έχει επίσης συρρικνωθεί από έτος σε έτος για τα τρία τελευταία τρίμηνα, οδηγώντας σε εικασίες ότι ο επικεφαλής του τμήματος κινητής JK Shin αντικρύζει την έξοδο.

«Οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ ανήσυχοι. Ακόμη και τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη αναρωτιούνται σχετικά με το τι θα μπορούσε να έρχεται», είπε ένας υπάλληλος της Samsung στο Reuters.

Η Samsung αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με πιθανές αλλαγές, κάτι που κάνει έτσι κι αλλιώς παγίως, μέχρι μια ημέρα ή δύο πριν από την επίσημη ανακοίνωση, κρατώντας αυστηρή μυστικότητα, ακόμη και από εκείνους που επηρεάζονται άμεσα.

Share.

Leave A Reply