Δυναμική συμμετοχή της Ελλάδας στην παγκόσμια ημέρα γυναικείας επιχειρηματικότητας

0

Με μία εορταστική εκδήλωση θα τιμήσει η Ελλάδα την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, στο Gazarte, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

wedday

 

Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα, στο επιτυχημένο μοντέλο μετάδοσης γνώσης knowledge shots©, 11 επιφανείς προσωπικότητες θα μοιραστούν – μέσα σε μόλις 7 λεπτά ο καθένας/καθεμία – πρακτικές συμβουλές, τεχνογνωσία και εμπειρίες, χρήσιμες για γυναίκες που  ονειρεύονται να ξεκινήσουν ή να βελτιώσουν την επιχείρησή τους.

Μεταξύ των ομιλητών είναι η Γενική Γραμματέας Ισότητας των φύλλων κα Βάσω ΚΟΛΛΙΑ, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κα Κατερίνα ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ, η δημοσιογράφος επιχειρηματίας κα Μαρία ΜΠΑΚΟΔΗΜΟΥ και ο οικονομολόγος κ. Δημήτρης ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ.

Την εκδήλωση συντονίζει η ΟΛΓΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία επελέγη από τους φορείς υλοποίησης του θεσμού στη χώρα μας ως Πρέσβειρα Γυναικείας Επιχειρηματικότηταςγια την Ελλάδα.

Η Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας είναι μία πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας και το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ που έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει, να εμπνεύσει και να ενδυναμώσει 250 εκατομμύρια γυναίκες που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Η Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας (19 Νοεμβρίου) καθιερώνεται ως η μεγαλύτερη, παγκοσμίως, ημέρα εορτασμού για τις γυναίκες που καινοτομούν, δημιουργούν θέσεις εργασίας, ξεκινάνε  startups  και κάνουν πραγματικότητα τις ιδέες τους, ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή σε 144 χώρες.

Με στόχοτην πληροφόρηση και τη δικτύωση των συμμετεχόντων για τη δημιουργία ενός κινήματος υποστήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας, οι διοργανωτές/εθελοντές «ΜΙΛΗΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. και Κοινωνική Επιχείρηση knowl» υπόσχονται ένα συναρπαστικό απόγευμα με δώρα, εκπλήξεις, happenings και δυνατή μουσική.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν η Ο.Ε.ΣΥ.Ν.Ε – Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (οικοδεσπότης φορέας της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας), η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ο ΤΟ.Γ.Μ.Ε (ΕΕΔΕ) και το Δίκτυο Μεντόρων Γυναικών Επιχειρηματιών BusinessMentors.

Share.

Leave A Reply