Όταν η τεχνολογία αγωνίζεται για το χρυσό μετάλλιο

0

Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε ότι η τεχνολογία και ο αθλητισμός εξελίσσονται παράλληλα, βοηθώντας η μεν την πρόοδο του δε, και το αντίστροφο.

LG_6
Επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές διαπιστώνουν ότι ο αθλητικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούν καθημερινά (ρούχα, παπούτσια, όργανα) ενσωματώνει νέες, και συχνά, πρωτοποριακές τεχνολογίες που τους βοηθούν να πετυχαίνουν υψηλότερες επιδόσεις με μεγαλύτερη ασφάλεια. Προπονητές αξιοποιούν ειδικές εφαρμογές για να συλλέγουν και, στη συνέχεια, να αναλύουν δεκάδες παραμέτρους της προπόνησης, ώστε να είναι σε θέση να βοηθούν τους αθλητές τους να τρέφονται πιο σωστά, να βελτιώνουν την τεχνική τους, αλλά και να προφυλάσσονται καλύτερα από την κόπωση και τους τραυματισμούς. Κριτές και διαιτητές αξιοποιούν νέες τεχνολογίες προκειμένου να κάνουν πιο ακριβείς μετρήσεις και να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις.
Αθλητικές διοργανώσεις με παγκόσμιο ενδιαφέρον, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Παγκόσμιο Κύπελλο, αξιοποιούνται από τις εταιρείες τεχνολογίας προκειμένου να παρουσιάσουν και να δοκιμάσουν στην πράξη καινοτόμες τεχνολογίες. Το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της LG έχει καταξιωθεί και στο χώρο του αθλητισμού, ως ένας οργανισμός που στηρίζει τα σπορ με πρωτοποριακά προϊόντα και λύσεις, τα οποία βρίσκουν εφαρμογή μέσα και έξω από τα γήπεδα.
Ενδεικτικά, η LG 360 CAM, η compact φωτογραφική μηχανή 360 μοιρών, για εύκολη και γρήγορη δημιουργία οπτικού υλικού 360 μοιρών, που παρουσίασε η LG τον Μάιο, είναι εξοπλισμένη με δύο ευρυγώνιες κάμερες 13MP και πρόκειται για ένα gadget που στο μέλλον θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο χώρο του αθλητισμού, ενώ αποτελεί ένα module από τα Friends της ναυαρχίδας LG G5. Συγκεκριμένα, είναι ιδανική για τη μετάδοση αθλητικών εκπομπών ή ακόμα θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε σημεία όπως το τέρμα ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου, καταγράφοντας με απόλυτη σαφήνεια τις κρίσιμες στιγμές των αγώνων για ‘καθαρά’ αποτελέσματα, χαρίζοντας τόσο στους φιλάθλους όσο και στους παίκτες μία ξεχωριστή εμπειρία.
Τα δεδομένα αλλάζουν και σε άλλους τομείς γύρω από τις αθλητικές διοργανώσεις. Ό,τι αφορά στα συστήματα κλιματισμού μεγάλων αθλητικών εγκαταστάσεων, -για παράδειγμα το 2014 η LG εγκατέστησε το προηγμένο σύστημα κλιματισμού στο γήπεδο Curitiba στη Βραζιλία-, στα smartphones και στις ειδικά σχεδιασμένες εφαρμογές για τους φιλάθλους, οι οποίες τους βοηθούν να φτάσουν πιο γρήγορα στο γήπεδο, να βρουν πιο εύκολα τη θέση τους ή να ενημερωθούν για τις τελευταίες αλλαγές στην ενδεκάδα της αγαπημένης τους ομάδας. Επιπλέον, προϊόντα υψηλής τεχνολογίας όπως οι LG τηλεοράσεις OLED, SUPER UHD 4K και Ultra HD 4K για εικόνα υψηλής ευκρίνειας και άψογης ποιότητας καθώς και τα προηγμένα Hi-Fi συστήματα ήχου της LG για κρυστάλλινη απόδοση δίνουν την ευκαιρία στους καταναλωτές να βυθιστούν στη μαγεία της γηπεδικής ατμόσφαιρας, ακόμη και μέσα από το σαλόνι του σπιτιού τους.
Παράλληλα, wearable συσκευές βοηθούν τους προπονητές και γυμναστές να παρακολουθούν αυτόματα τις επιδόσεις και τη σωματική κατάσταση των αθλητών κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και να κάνουν την καθημερινή τους προπόνηση πιο ‘έξυπνη’ και πιο αποτελεσματική.
Ακριβώς όπως οι κορυφαίοι αθλητές στον κόσμο προσπαθούν για το χρυσό μετάλλιο και το επόμενο μεγάλο ρεκόρ, έτσι και τα τμήματα έρευνας της LG επιδιώκουν να ‘σπρώξουν’ τα όρια της τεχνολογίας πιο μακριά, σχεδιάζοντας λύσεις που κάνουν την καθημερινή μας ζωή καλύτερη σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής μας.
Χωρίς να χάνει τη μεγάλη εικόνα, η LG έχει την ικανότητα να σχεδιάζει προϊόντα, όπως το πρωτοποριακό smartphone LG G5 και τις τηλεοράσεις OLED, τα οποία όχι μόνο φέρνουν την επανάσταση στις αντίστοιχες αγορές, αλλά υπογραμμίζουν με τον πιο εμφατικό τρόπο το πνεύμα δημιουργικής πρωτοπορίας της LG.

Share.

Leave A Reply