Εξαγορά hol: Εν αναμονή έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

0

Μετά την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) οι Vodafone – hellas online αναμένουν το πράσινο φως και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού προκειμένου να ξεκινήσει να υλοποιείται πρακτικά η συμφωνία εξαγοράς της δεύτερης από την πρώτη.

epitropi_antagonismou

Στο μεταξύ όμως η Vodafone φαίνεται να έχει εξασφαλίσει ήδη τα αναγκαία κεφάλαια για την εξαγορά της hol, τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό για τις συχνότητες (ψηφιακό μέρισμα) και πιθανότατα (ανάλογα με την έκβαση της μάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη) και για την εξαγορά της Forthnet.

Όπως αναφέρεται στον ισολογισμό της οικονομικής της χρήσης  1/5/2013 έως 31/3/2014 η Vodafone Ελλάδος σύνηψε νέα δανειακή σύμβαση με την εταιρεία του ομίλου Vodafone (Vodafone Investments Luxembourg) ύψους 875 εκατ. ευρώ τετραετούς διάρκειας με επιτόκιο 2,25% πλέον euribor και 1% commitment fee. Μέσω αυτής αποπληρώθηκαν στο σύνολό τους οι βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις του προηγούμενου ομολογιακού δανείου οι οποίες στις 31/7/2014 ήταν 325 εκατ. πλέον των δεδουλευμένων τόκων.

Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα της Vodafone Ελλάδος ανακοινώνονται από το Group και στη συνέχεια δημοσιεύεται ο ισολογισμός της στην Ελλάδα, με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ελληνικής νομοθεσίας. Με βάση αυτόν τα έσοδά της για τη χρήση που προαναφέραμε ήταν 709,5 εκατ. ευρώ έναντι 912,8 εκατ.  ευρώ κατά την αμέσως προηγούμενη χρήση, ενώ ως τελικό αποτέλεσμα είχε ζημιές 17,6 εκατ. ευρώ έναντι οριακής κερδοφορίας 66 χιλ. ευρώ.

Share.

Leave A Reply