Το πολυεπίπεδο πρόγραμμα αναχρηματοδότησης και μείωσης του δανεισμού του Ομίλου ΟΤΕ που υλοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια παρουσίασε ο Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του Ομίλου, κ. Μπάμπης Μαζαράκης, σε ομιλία του στο συνέδριο των CFOs, «Hands-on Business Finance».

mazarakis

Ο κ. Μαζαράκης περιέγραψε πώς ο ΟΤΕ κατόρθωσε να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του εν μέσω κρίσης, υλοποιώντας από το καλοκαίρι του 2012 σειρά ενεργειών ανανέωσης του χρέους και πωλήσεων στοιχείων του ενεργητικού, που δεν αποτελούσαν κύρια δραστηριότητα.

Ο ΟΤΕ, κατάφερε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, να μειώσει τον καθαρό δανεισμό του κατά 65%, ενώ ήταν και η πρώτη εταιρεία που κατάφερε να βγει στις αγορές το Φεβρουάριο του 2013 αντλώντας €700 εκατ., σε μια περίοδο που οι αγορές ήταν κλειστές για επιχειρήσεις από την Ελλάδα.

Παράλληλα, όπως επισήμανε ο CFO του Ομίλου, ο μετασχηματισμός του ΟΤΕ σε μία σύγχρονη, αποτελεσματική εταιρεία, η ενίσχυση των εμπορικών προτάσεων της εταιρείας και η έμφαση στην εμπειρία του πελάτη, εδραίωσαν τη θέση του ΟΤΕ στην αγορά και επηρέασαν θετικά τις χρηματικές ροές. Η θετική πορεία, αποτυπώνεται και στο ταμπλό του χρηματιστηρίου, με την τιμή της μετοχής του ΟΤΕ να έχει δεκαπλασιαστεί από τα χαμηλά του Ιουνίου του 2012, υπεραποδίδοντας του Γενικού Δείκτη αλλά και αντίστοιχων ευρωπαϊκών εταιρειών.

Η δραστική μείωση του καθαρού δανεισμού και τα ασφαλή ταμειακά διαθέσιμα του Ομίλου, όχι μόνο εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα του ΟΤΕ, αλλά τον τοποθετούν και μεταξύ των πιο εύρωστων τηλεπικοινωνιακών παρόχων στην Ευρώπη, σημείωσε ο κ. Μαζαράκης, τονίζοντας ότι η θετική αυτή εικόνα του ΟΤΕ επέτρεψε στις διεθνείς αγορές να χρηματοδοτήσουν, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, την έκδοση ομολόγων ύψους 1,4 δισ. ευρώ, με ανταγωνιστικά επιτόκια. Πατώντας πλέον γερά στα πόδια του, ο Όμιλος ήδη υλοποιεί συνολικές επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ μόνο στην Ελλάδα για την τετραετία, με στόχο την εδραίωση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματός του, αλλά και τη στήριξη της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας.

«Ο ουσιαστικός και καταλυτικός παράγοντας για την επίτευξη των μεγεθών αυτών είναι η αποτελεσματική προσπάθεια που καταβάλλει η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ», τόνισε ο κ. Μαζαράκης. Και συμπλήρωσε: «Κανείς δεν μπορεί να επιτύχει μόνος του. Η επιτυχία οφείλεται στη δύναμη της ομάδας».


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply