Προβάρουν τα «φούξια» της Deutsche Telekom στη Ρουμανία

0

Για τις 12 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί το λανσάρισμα του νέου ονόματος που θα έχουν στο εξής οι θυγατρικές του ΟΤΕ στη Ρουμανία καθώς όπως είναι γνωστό εκτιμήθηκε ότι στη γειτονική αυτή χώρα θα λειτουργήσει θετικά ο συνειρμός της σύνδεσης με την Deutsche Telekom η οποία όπως είναι γνωστό κατέχει το 40% του Οργανισμού.

cosmote-romtelecom

Εν συντομία η νέα ονομασία και το εμπορικό σήμα των RomTelecom και Cosmote Ρουμανίας θα είναι Telekom Ρουμανία και θα απεικονίζεται με το Τ που έχει καθιερώσει ο γερμανικός όμιλος. Οι πλήρεις ονομασίες θα είναι Telekom Romania Communication και Telekom Romania Mobile Communications.

Να σημειωθεί ότι η επιλογή αυτή της μετονομασίας δεν συζητείται  για την Ελλάδα, όπως έχει δηλώσει η διοίκηση του ΟΤΕ.

Αναφορικά με τις θυγατρικές στη Ρουμανία το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο αν ο ΟΤΕ θα εξαγοράσει το υπόλοιπο ποσοστό των δύο θυγατρικών το οποίο σήμερα έχει το ρουμανικό δημόσιο.

Με βάση τα τελευταία δημοσιοποιημένα οικονομικά στοιχεία η RomTelecom αποφέρει στον όμιλο ΟΤΕ το 14% των εσόδων του και το 12% του EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) και η Cosmote Ρουμανίας αντίστοιχα το 10% και το 8%.

Share.

Leave A Reply