Προβάρουν τα «φούξια» της Deutsche Telekom στη Ρουμανία

0

Για τις 12 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί το λανσάρισμα του νέου ονόματος που θα έχουν στο εξής οι θυγατρικές του ΟΤΕ στη Ρουμανία καθώς όπως είναι γνωστό εκτιμήθηκε ότι στη γειτονική αυτή χώρα θα λειτουργήσει θετικά ο συνειρμός της σύνδεσης με την Deutsche Telekom η οποία όπως είναι γνωστό κατέχει το 40% του Οργανισμού.

cosmote-romtelecom

Εν συντομία η νέα ονομασία και το εμπορικό σήμα των RomTelecom και Cosmote Ρουμανίας θα είναι Telekom Ρουμανία και θα απεικονίζεται με το Τ που έχει καθιερώσει ο γερμανικός όμιλος. Οι πλήρεις ονομασίες θα είναι Telekom Romania Communication και Telekom Romania Mobile Communications.

Να σημειωθεί ότι η επιλογή αυτή της μετονομασίας δεν συζητείται  για την Ελλάδα, όπως έχει δηλώσει η διοίκηση του ΟΤΕ.

Αναφορικά με τις θυγατρικές στη Ρουμανία το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο αν ο ΟΤΕ θα εξαγοράσει το υπόλοιπο ποσοστό των δύο θυγατρικών το οποίο σήμερα έχει το ρουμανικό δημόσιο.

Με βάση τα τελευταία δημοσιοποιημένα οικονομικά στοιχεία η RomTelecom αποφέρει στον όμιλο ΟΤΕ το 14% των εσόδων του και το 12% του EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) και η Cosmote Ρουμανίας αντίστοιχα το 10% και το 8%.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply