Θύμα κλοπής ευαίσθητων οικονομικών δεδομένων η Kleiner Perkins

0

Μία από της πιο γνωστές εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων, η Kleiner Perkins Caufield & Byers, έπεσε θύμα κλοπής ηλεκτρονικών υπολογιστών της, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Καλιφόρνια την Πέμπτη.

Processed with VSCOcam with x4 preset

Η κλοπή μπορεί να θέσει την Kleiner σε κίνδυνο απώλειας πολύτιμων οικονομικών δεδομένων και να τοποθετήσει την εταιρεία σε μια μακρά λίστα επιχειρήσεων που έχουν χάσει ευαίσθητες πληροφορίες, τόσο οικονομικής φύσεως, όσο και ευαίσθητων δεδομένων.

Η Kleiner είναι μία εταιρεία που επενδύει στη Silicon Valley, σε start-up εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών οικονομικών δεδομένων των εταιρειών Square, Nest, και Uber.

Εκπρόσωποι της εταιρείας ενημέρωσαν την αστυνομία ότι δύο από τους υπολογιστές που εκλάπησαν, προέρχονταν από το οικονομικό τμήμα της, τα δεδομένα των οποίων όμως προστατεύονται μέσω κρυπτογράφησης. Επιπλέον, δεν είναι σαφές ποιες πληροφορίες βρίσκονταν αποθηκευμένες στους κλεμμένους υπολογιστές ή αν έχει γίνει υποκλοπή τους.

Από την Kleiner αναφέρουν: “Συνεργαζόμαστε με τις αρχές, σε μια προσπάθεια να ανακτήσουμε τα laptops και τη σύλληψη των κακοποιών. Εργαζόμαστε επίσης με τις ιατροδικαστικές αρχές και τους εμπειρογνωμόνες για την εφαρμογή πρόσθετων μέτρων ασφαλείας.”

Share.

Leave A Reply