Οδεύει προς χρεωκοπία η Pantech

0

Η κορεάτικη εταιρεία Pantech σχεδιάζει να κηρύξει πτώχευση, μετά την τελευταία αποτυχημένη προσπάθεια διαχείρισης των χρεών της.

pantech offices

Η εταιρεία, που αποτελούσε για χρόνια έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων της Κορέας, διασώθηκε μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, έχοντας κάνει δημόσια έκκληση σε τρία κρατικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας να αγοράσουν περισσότερα από τα τηλέφωνα της.

Τα τρία δίκτυα κινητής τηλεφωνίας συμφώνησαν να επεκτείνουν τους όρους αποπληρωμής των χρημάτων που τους χρωστάει η Pantech, ακόμα και με μηδενικό ενδιαφέρον για το χρέος, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν κατέστη επαρκές για να σταματήσει το αναμενόμενο και αναπόφευκτο κλείσιμο του κατασκευαστή.

«Η κατάσταση δεν φαίνεται να βελτιώνεται, καθώς οι τοπικές φορείς αρνούνται να αποδεχθούν τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για αγορά των κινητών μας τηλεφώνων. Η Pantech σκοπεύει να καταθέσει αίτηση πτώχευσης στο δικαστήριο της Σεούλ την επόμενη εβδομάδα»,  δήλωσε εκπρόσωπος της Pantech σε εφημερίδα.

Η εταιρεία βρίσκεται σε ύφεση εδώ και πολλά χρόνια, με την επιβίωσή της να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε πολιτικούς λόγους, για να εξασφαλιστεί ότι οι προμηθευτές έχουν εναλλακτικές λύσεις, εκτός από την πάντα ισχυρή Samsung.

Η Pantech κάνει απέλπιδα προσπάθεια ανεύρεσης νέου σχεδίου διάσωσης, μέσω πιθανού αγοραστή, είτε από την Κίνα, είτε από την Κορέα, πριν την κατάρρευση της επιχείρησης.

Share.

Leave A Reply