Στόχος έρευνας των κινεζικών αρχών και η Microsoft

0

Η Microsoft φαίνεται να είναι η τελευταία από τις πολλές αμερικανικές εταιρείες που βρέθηκε στο στόχαστρο της Κίνας, στο πλαίσιο της αντιμονοπωλιακής έρευνας κυβερνητικών αξιωματούχων.

DSC_0479

Εκπρόσωποι από την Κρατική Διοίκηση Βιομηχανίας και Εμπορίου της Κίνας, η οποία είναι υπεύθυνη για την τήρηση της επιχειρηματικής νομοθεσίας, πραγματοποίησε απροειδοποίητους ελέγχους στα γραφεία της Microsoft σε Πεκίνο, Σαγκάη, Guangzhou και Chengdu, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ, που επιβεβαιώθηκαν και από τη Microsoft.

Η κινεζική κυβερνητική υπηρεσία αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τις επισκέψεις. Ένας εκπρόσωπος της Microsoft δήλωσε ότι η εταιρεία ήταν «ευτυχής να απαντήσει στις ερωτήσεις της κυβέρνησης» αλλά αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Η Qualcomm Inc, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια τηλεφωνικών chip στον κόσμο, αντιμετωπίζει κυρώσεις που μπορεί να υπερβούν το 1 δισ. δολ. εξαιτίας ανάλογης αντιμονοπωλιακής πολιτικής, μετά από κατηγορίες για υπερχρέωση και κατάχρηση της θέσης της στην αγορά.

Οι επιχειρηματικές σχέσεις  ΗΠΑ-Κίνας έχουν σοβαρά τεταθεί, ιδιαίτερα μάλιστα μετά από πρόσφατες διαφωνίες σχετικά με το απόρρητο των δεδομένων. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ζήτησαν «αυστηρή τιμωρία» κατά των επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας που βοήθησαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να κλέψουν μυστικά και να παρακολουθήσουν την Κίνα, στον απόηχο των αποκαλύψεων από τον πρώην υπάλληλο της NSA, Edward Snowden.

Share.

Leave A Reply