Δύσκολο τρίμηνο για την Orange παρά τη μείωση των δαπανών

0

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Orange αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου ήταν αρκετά ενθαρρυντικά, ώστε να πραγματοποιηθεί ο ετήσιος στόχος της για σταθεροποίηση του οικονομικού της περιθωρίου.

orange

Αυτό βέβαια δεν αντιβαίνει το γεγονός ότι ήταν ένα ιδιαίτερα δύσκολο τρίμηνο για τη γαλλική εταιρεία με τον έντονο ανταγωνισμό και τις κρατικές ρυθμίσεις να συνεχίζουν να δυσχεραίνουν τις πωλήσεις και τα κέρδη.

Τα έσοδα του Ομίλου για το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο υποχώρησαν κατά 3,4% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2013, στα 9,78 δισ. ευρώ, με τις πωλήσεις να μειώνονται κατά 3,6%, στα 19,6 δισ. ευρώ.

Παρόλα αυτά, ο ευρωπαϊκός κολοσσός είδε το κόστος λειτουργίας του να μειώνεται κατά  511 εκατ. ευρώ, συμψηφίζοντας το 70% της ύφεσης εσόδων τους τελευταίους έξι μήνες.

Ο Stephane Richard, διευθύνων σύμβουλος της Orange, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν τη δύναμη και την ικανότητα να αντιδρούμε στις συνθήκες της αγοράς που εξακολουθούν να είναι πολύ ανταγωνιστικές. Έχουμε διατηρήσει την εμπορική ανάπτυξή μας, παρά το υπερ-ανταγωνιστικό περιβάλλον, κυρίως λόγω των επενδύσεων που έχουμε κάνει σε ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας, εγκαταστάσεις οπτικών ινών και τεχνολογίες 4G.”

Στη Γαλλία, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ του κύκλου εργασιών του ομίλου, παρατηρήθηκε πτώση των πωλήσεων κατά 4,2%, στα 4,8 δισ. ευρώ. Παρόμοια κατάσταση στην Πολωνία, όπου η μείωση άγγιξε το 2,2%, αλλά και στην Ισπανία (πτώση 4,7%). Όλες πάντως οι περιπτώσεις αποτελούν βελτίωση από το προηγούμενο έτος.

Ο τομέας των επιχειρήσεων είδε πτώση των πωλήσεων κατά 2,7%, στα 3,14 δισ ευρώ. Ωστόσο, ήταν πολύ καλύτερη απόδοση από τη μείωση της τάξης του 5,3% που υπέστη συνολικά για το 2013, κυρίως λόγω της βελτίωσης των πωλήσεων στις υπηρεσίες IT.

Share.

Leave A Reply