Η PayPal ο λόγος των αυξημένων εσόδων για eBay

0

Καλύτερα από το αναμενόμενο έκλεισε για την eBay ο οικονομικός απολογισμός για το πρώτο τρίμηνο του 2014, ανακοινώνοντας άνοδο 13% στα έσοδά της εταιρείας.

Singapore China PayPal

Μετά το δύσκολο ξεκίνημα του έτους για την εταιρεία, οι μέτοχοι είδαν τις δυσοίωνες προβλέψεις να διαψεύδονται. Το αρνητικό κλίμα δημιουργήθηκε κυρίως λόγω των αποκαλύψεων για ηλεκτρονικές επιθέσεις εναντίον της εταιρείας, που έθεσαν σε κίνδυνο προσωπικά δεδομένα πάνω από 140 εκατ. χρηστών. Εκτός αυτού, αλλαγές στον αλγόριθμο της Google που μείωσε την προτεραιότητα των συνδέσμων της εταιρείας στις ανάλογες αναζητήσεις, αλλά και ο αυξημένος ανταγωνισμός, έκαναν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα για την αμερικανική εταιρεία.

Η eBay θα πρέπει να ευχαριστεί το τμήμα της υπηρεσιών PayPal. Παρά την αποχώρηση του David Marcus, σημαντικότατου στελέχους του τμήματος, η ταχύτατη ανάπτυξή της PayPal απέφερε σημαντική αύξηση των εσόδων της εταιρείας, που υπολογίζονται σε κέρδη 676 εκατ. δολ. και έσοδα 4,4 δισ. δολ., συγκριτικά με τα 640 εκατ. δολ. και 3,88 δισ. δολ. που σημείωσε το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Share.

Leave A Reply