Νέα εξαγορά της SoftBank στην αγορά κινητής των ΗΠΑ

0

Η ιαπωνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών SoftBank έχει φτάσει πολύ κοντά σε συμφωνία με την Deutsche Telekom για την εξαγορά της T-Mobile US.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται στις λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ενώ θα χρειαστεί και αντίστοιχη άδεια από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ. Η Softbank απέκτησε το περασμένο έτος την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ, την Sprint. Συγχωνεύοντας τη Sprint με την T-Mobile θα δημιουργηθεί μια εταιρεία με πάνω από 100 εκατ. πελάτες, στο ίδιο επίπεδο με τους ηγέτες της αγοράς (Verizon Wireless και AT & T).

Η SoftBank φέρεται να σχεδιάζει την εξαγορά μεριδίου μεγαλύτερου από το 50% της T-Mobile από τη Deutsche Telekom,η οποία κατέχει αυτή τη στιγμή το 67%. Η ιαπωνική εταιρεία ενδέχεται να πληρώσει σε μετρητά και να χρησιμοποιήσει ανταλλαγή μετοχών,ώστε να καλύψει το εκτιμώμενο ποσό της εξαγοράς,το οποίο ενδέχεται να φτάσει τα 16 δισ. δολ.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply