Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερόμενους έστειλε η ESET® για την παρακολούθηση ενός δωρεάν Webinar, αφιερωμένο στην ανάλυση απειλών ασφάλειας όπως εμφανίστηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

eset_smart_security_42_732537_g2

Το διαδικτυακό σεμινάριο διεξάγεται την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014, από τις 20.00 έως 21.00 (‘Ωρα Ελλάδας).

Το webinar θα εστιάσει σε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα δείγματα κακόβουλου λογισμικού και απειλών που απασχόλησαν τη βιομηχανία ασφάλειας κατά τους πρώτους έξι μήνες του χρόνου, αναλύοντας σημαντικές μεταλλάξεις καθώς και την επιμονή αρκετών παλιών απειλών, που συνεχίζουν να μολύνουν τα συστήματα.

Στην ανάλυση της ESET περιλαμβάνονται όλες οι πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με τα banking Trojans, τα BitCoin miners και stealers, τα τρωτά σημεία του Heartbleed SSL, τις απειλές για Mac και iPhone, τις εθνικές εκστρατείες εξάπλωσης malware, καθώς και την εκστρατεία Windigo. Ο παρουσιαστής του σεμιναρίου, Aryeh Goretsky, διακεκριμένος ερευνητής της ESET και βετεράνος της βιομηχανίας anti-virus ενάντια σε malware, θα αναφερθεί επίσης στη λήξη της υποστήριξης των Windows XP από τη Microsoft και πώς αυτή επηρεάζει μελλοντικά το τοπίο της ασφάλειας.

Με παρουσία στο χώρο της ασφάλειας από το 1989, ο Goretsky ξεκίνησε την καριέρα του στο τμήμα τεχνικής υποστήριξης για να μετακινηθεί το 2006, παραμένοντας μέχρι και σήμερα, στον τομέα των εργαστηριακών ερευνών. Έχοντας επίγνωση των βλαβών που μπορεί να προκαλέσει σε υπολογιστές και δίκτυα το κακόβουλο λογισμικό, ο Goretsky αφιερώνει τον ελεύθερο του χρόνο σε forum, ενημερώνοντας χρήστες που αντιμετωπίζουν τεχνικά προβλήματα, μία δραστηριότητα για την οποία η Lenovo και η Microsoft τον έχουν βραβεύσει.

«Το συναρπαστικό του να δουλεύει κανείς στην ασφάλεια υπολογιστικών συστημάτων είναι ότι αντιμετωπίζει καθημερινά νέες προκλήσεις και απειλές. Είναι εξαιρετικά σημαντικό όσοι είναι υπεύθυνοι για την προστασία των υπολογιστών να είναι διαρκώς ενημερωμένοι σχετικά με τις πιο πρόσφατες επιθέσεις και τις αναδυόμενες τάσεις» εξηγεί ο Goretsky«Το 2014 επεφύλασσε συναρπαστικές εξελίξεις, με την συνεχόμενη αύξηση του malware για Android, καθώς και τις οργανωμένες επιθέσεις κυβερνοεγκληματιών σε απροστάτευτους υπολογιστές με στόχο την υποκλοπή πληροφοριών για λόγους κέρδους».

Το εύρος των γνώσεων και η μακρόχρονη εμπειρία του σε θέματα ασφάλειας καθιστούν τον Goretsky ιδανικό παρουσιαστή διαδραστικών webinar, όπου μπορεί να συγκεκριμενοποιήσει τα προβλήματα των malware για το χώρο των επιχειρήσεων και των οργανισμών.

Στην ερώτηση ποιο malware αντιπαθεί περισσότερο, ο Goretsky απάντησε: «Το κακόβουλο λογισμικό που αλλάζει, διαφθείρει, καταστρέφει, τροποποιεί ή κλέβει τα δεδομένα ενός χρήστη είναι για εμένα το χειρότερο, καθώς αποτελεί την ύψιστη παραβίαση του υπολογιστή».

Το μονόωρο σεμινάριο, που θα φιλοξενηθεί από την BrightTalk, περιλαμβάνει επίσης μία ενότητα ερωτήσεων και απαντήσεων. Για εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα https://www.brighttalk.com/webcast/1718/110971. Για όσους δεν μπορέσουν να συμμετάσχουν, θα υπάρξει η δυνατότητα πρόσβασης σε αρχείο με την ηχογράφηση του webinar.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply