Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Δευτέρα, 16 Μαρτίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AI.BRIEF
  • MWC 2026
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Αγορά

Android: Το ΚitKat στο 13,6%, ξεπέρασε το Ice Cream Sandwich

10/06/2014infocomBy infocom2 Mins Read Αγορά Μελέτες

Η Google ανακοίνωσε τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του οικοσυστήματος του Αndroid για τον Μάιο 2014.

442_kitkat

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα για το μήνα Μάιο, οι εκδόσεις της Jelly Bean (4.1.x, 4.2.x και 4.3) παραμένουν πρώτες, αλλά συνεχίζουν να εμφανίζουν αθροιστικά πτωτικές τάσεις για τρίτο συνεχόμενο μήνα, συγκεντρώνοντας αθροιστικά το 58,4% των ενεργών συσκευών, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Gingerbread με ποσοστό 14,9% και στην τρίτη θέση πλέον βρίσκεται η νεότερη έκδοση του Android, 4.4 KitKat, όπου στον έβδομο μήνα μετά την επίσημη παρουσίασή της και λίγες μόνο ημέρες μετά τη διάθεση της υποέκδοσης 4.4.3, συγκεντρώνει ποσοστό 13,6%, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή του ανάπτυξη και εκτοπίζοντας την έκδοση 4.0.x Ιce Cream Sandwich στην τέταρτη θέση.

google_dashboard

Σε σχέση με τον Απρίλιο, τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή είχε λοιπόν η έκδοση 4.4 όπου το ποσοστό της διαμορφώθηκε στο 13,6% έναντι 8,5% τον περασμένο μήνα. Κέρδη είχαν και οι εκδόσεις 4.2.x, όπου συγκέντρωσαν ποσοστό 19,1% έναντι 18,8%. Οι εκδόσεις 4.1.x συνεχίζουν για έκτο συνεχή μήνα με μείωση του ποσοστού τους και σε σχέση με τον περασμένο μήνα όπου συγκέντρωσαν ποσοστό 33,5%, πλέον κατέχουν ποσοστό 29%. Ανέκαμψε η έκδοση 4.3, ύστερα από την πτώση που σημείωσε τους δύο προηγούμενος μήνες και πλέον κατέχει ποσοστό 10,3% έναντι 8,5% τον περασμένο μήνα, ενώ μαζί με την 4.4, είναι οι μόνες εκδόσεις που αύξησαν τα ποσοστά τους. Οι περισσότερες ενεργές Android συσκευές εξακολουθούν να έχουν εγκατεστημένη έκδοση 4.1.x, με τις εκδόσεις 4.2.x να βρίσκονται σταθερά στη δεύτερη θέση, όταν μέχρι και πριν 11 μήνες οι εκδόσεις 2.3.x Gingerbread επικρατούσαν σε ποσοστό.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι οι παραπάνω εκδόσεις ανεβάζουν τα ποσοστά τους κυρίως εις βάρος των εκδόσεων 4.1.x Jelly Bean και 2.3.x Gingerbread και λιγότερο έναντι των 4.0.x Ice Cream Sandwich, ανατρέποντας τα μέχρι τώρα ισχύοντα, ενώ ελαφρά κάμψη παρατηρούνται στα ποσοστά των εκδόσεων 2.2 Froyo (μείωση κατά 0,2% με ποσοστό 0,8%). Η έκδοση 3.2 Honeycomb πλέον δεν «υπάρχει στο χάρτη», καθώς συγκεντρώνει ποσοστό μικρότερο του 0,1%, έπειτα από παραμονή μηνών στο όριο. Πλέον με πέντε Νexus και έξι Google Play Edition συσκευές, με την έβδομη (Samsung Galaxy S5 GPE) να βρίσκεται καθ’οδόν, τα ποσοστά των νεώτερων εκδόσεων του Android αναμένεται να αυξηθούν με μεγαλύτερο ρυθμό στο δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Πηγή: MyPhone

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

Android Gingerbread Ice Cream Sandwich Jelly Bean ΚitKat
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

GRECA: Ετήσια Έρευνα Ηλεκτρονικού Εμπορίου

Η Wolt παρουσιάζει την 4η ετήσια έκθεση αλγοριθμικής διαφάνειας

Skroutz Plus: πάνω από 130 ευρώ εξοικονόμησε ο μέσος χρήστης το 2025

Η ESET Research ανακαλύπτει το PromptSpy, την 1η απειλή για Android με GenAI

Skroutz: αγοραστική συμπεριφορά και ανάπτυξη επιχειρήσεων στην Κύπρο το 2025

Η Kaspersky ανακαλύπτει το κακόβουλο λογισμικό Keenadu για Android

Leave A Reply Cancel Reply

Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • The Media Business Game: Από τις διεθνείς επενδύσεις στη νέα εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
  • Hellenic Seaplanes – NOEMI: Συμφωνία για την ανάπτυξη ηλεκτρικών υδροπλάνων στην Ελλάδα
  • Γ.Κωνσταντινίδης: Ο ΟΤΕ εξασφαλίζει υποδομές για να εξελιχθεί η Ελλάδα σε ψηφιακό κόμβο
  • Παράταση υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης άνω των 65 ετών και ΑμεΑ
  • Η Ελλάδα διεκδικεί ρόλο κεντρικού ψηφιακού κόμβου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
  • Infocom Today #159: Η Ελλάδα διεκδικεί ρόλο κόμβου, μετατίθεται ο Δαίδαλος!
  • ΑΑΔΕ: Άνοιξε η εφαρμογή υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων 2025
RSS itsecuritypro.gr
  • Όταν η Κυβερνοασφάλεια συναντά την Ποίηση | Η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής «170.123» του Αργύρη Μακρυγεώργου
  • Webinar | WatchGuard Total NDR & Passport | 19 Μαρτίου στις 16:00 από την Digital Sima
  • Η επιδρομή των κλώνων: Πώς να αναγνωρίσετε ένα deepfake
  • Κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο της ενέργειας επιλέγουν την υπηρεσία EINVOICING της ENTERSOFTONE IMPACT
  • Η Microsoft φέρνει το Frontier Suite: Το νέο κεφάλαιο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για επιχειρήσεις μετά το Copilot
  • Έξι στις δέκα ελληνικές επιχειρήσεις θεωρούν τον κίνδυνο κυβερνοεπίθεσης υψηλό σύμφωνα με έρευνα της Mastercard
  • Κυβερνοεπιθέσεις και Σύγχρονες Απειλές: Τι Δείχνει η Νέα Πανελλαδική Έρευνα της Focus Bari για την Ασφάλεια
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.