Στον ΟΤΕ τα περισσότερα δημόσια έργα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών

0

Περισσότερο από το 1/3 των έργων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στον δημόσιο τομέα που έχουν προκηρυχθεί ως σήμερα έχει αναλάβει ο ΟΤΕ, με το συνολικό ύψος τους να ανέρχεται στα 53 εκατ. ευρώ.

ote loans

Το συνολικό ύψος των έργων αναμένεται να ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ, εφόσον κατοχυρωθούν στον ΟΤΕ ακόμα δύο διαγωνισμοί, που βρίσκονται σε εξέλιξη από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ Α.Ε.) και αφορούν το «Σύζευξις ΙΙ», προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ και το «ΣΔΙΤ» (Rural), για την ανάπτυξη των ευρυζωνικών υποδομών στις αγροτικές περιοχές της χώρας, προϋπολογισμό 161 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η Κοινωνία της Πληροφορίας, εκτός από τον ΟΤΕ, σημαντική είναι και η ως τώρα παρουσία των εταιρειών Space Hellas, Unisystems (όμιλος Quest), καθώς και εταιρειών του ομίλου Intracom.

ote-ktp

Oι συσχετισμοί πάντως θα αλλάξουν, καθώς υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος έργων προς κατακύρωση μέσα στους επόμενους μήνες. Στελέχη της ΚτΠ Α.Ε. αισιοδοξούν ότι οι κατακυρώσεις, από 154 εκατ. ευρώ σήμερα, θα ανέλθουν στα 950 εκατ. ευρώ μέχρι τέλος του έτους. Σε αντίστοιχο ύψος θα ανέλθουν και οι νομικές δεσμεύσεις καθώς το 2014 είναι το τελευταίο έτος δημιουργίας νομικών δεσμεύσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Πηγή: Εφημαρίδα Καθημερινή, από άρθρο του Βαγγέλη Μανδραβέλη

Share.

Leave A Reply