Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου

Συναγερμός στο ebay έπειτα από κυβερνοεπίθεση

0

Όσοι διατηρούν ενεργό λογαριασμό στο ebay, συνίσταται να αλλάξουν επειγόντως τους κωδικούς πρόσβασης (ασφαλείας), καθώς οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας ενημερώνουν πως δέχτηκαν νέα διαδικτυακή επίθεση σε βάση δεδομένων όπου περιέχονταν τα κρυπτογραφημένα κλειδιά πολλών χρηστών, οπότε η αλλαγή passwords θα προσφέρει περισσότερη προστασία αυτή την στιγμή.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η εταιρία καθησυχάζει το κοινό της λέγοντας ότι δεν υπήρξαν κρούσματα υποκλοπών για δεδομένα οικονομικής φύσεως, π.χ. Paypal, στοιχεία πιστωτικών/χρεωστικών καρτών. Ωστόσο, η έρευνα που πραγματοποίησε το ebay και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, δεν μπορεί να αναφέρει τον ακριβή αριθμό των λογαριασμών που επηρεάστηκαν από την νέα αυτή κακόβουλή επίθεση και τι ακριβώς συνέβη, για το εάν εισήλθαν και σε λοιπά ευαίσθητα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε ξεχωριστή βάση, αλλά συμβουλεύει και προειδοποιεί πως για να περιορίσουν το φαινόμενο, καλό θα ήταν οι χρήστες να επισπεύσουν την διαδικασία αλλαγής των κωδικών τους. 

Οι hackers έκλεψαν στοιχεία πρόσβασης από μερικούς εργαζομένους στο ebay και οι δικαστικές αρχές ερευνούν την υπόθεση για να εφαρμοστεί ο νόμος και να επιβληθούν αυστηρές ποινές. Η επίθεση ανακαλύφθηκε πριν από δύο εβδομάδες αλλά εκτυλίχθηκε κάπου στα τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου με την ebay να βγάζει την ανακοίνωση μόλις χτες.

Πηγή: MyPhone

Share.

Leave A Reply