Η Yahoo Ιαπωνίας αποσύρει το ενδιαφέρον της για το eAccess

0

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, γνωστοποιεί ότι αποσύρει την ύψους 3,2 δισ. δολ. προσφορά της για την απόκτηση του δικτύου eAccess από την SoftBank.

yahoo_japan

Καθώς η SoftBank κατέχει το 42,5% των μετοχών της Yahoo στην Ιαπωνία, μια τέτοια κίνηση θα θεωρούνταν περισσότερο σαν «ανακάτεμα» των μετοχών της SoftBank, παρά σαν πώληση.

Ως εκ τούτου, η ακύρωση της συμφωνίας, είναι λιγότερο σημαντική απ’ όσο δείχνουν τα 3,2 δις. δολ. που θα κόστιζε το deal.

Όπως προκύπτει από το εσωτερικό της Yahoo, η εταιρεία θεωρεί καλύτερο ενδεχόμενο τη συνεργασία της με το eAccess και την αξιοποίηση των θετικών στοιχείων της κάθε πλευράς, με την Yahoo να είναι υπεύθυνη για τις υπηρεσίες και το eAccess για τις υποδομές.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι διαδικασίες συγχώνευσης του eAccess με την Willcom, η οποία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενσωμάτωσης νέων υπηρεσιών στην Yahoo, με εμπορικό όνομα «Y!mobile».

Η eAccess διαθέτει περίπου 4,5 εκατ. πελάτες και η Willcom περισσότερους από 5 εκατ. πελάτες. Οι λεπτομέρειες των νέων υπηρεσιών, ωστόσο, δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί.

Share.

Leave A Reply