Γραφεία του Twitter στην Τουρκία ζητάει ο Ερντογάν

0

Λίγες ημέρες μετά την πρόσφατη άρση της απαγόρευσης πρόσβασης στο Twitter από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Τουρκίας, o πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, πέρασε ξανά στην αντεπίθεση, κατηγορώντας με δηλώσεις του το περασμένο Σάββατο το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο για φοροδιαφυγή, ενώ χτες κάλεσε τους διοικούντες της εταιρείας να ανοίξουν γραφεία στη γείτονα χώρα προκειμένου να υπαχθούν στο φορολογικό της σύστημα.

erdogan_twitter

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης της Τουρκίας να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο διαφθοράς που αποκαλύφθηκε μέσα από απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν στο Twitter, κλείνοντας προσωρινά τη σελίδα, ανοίγει τώρα νέο κύκλο διαμάχης, εξαπολύοντας, δια στόματος Ερντογάν, κατηγορίες φοροδιαφυγής.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το Twitter, το YouTube, το Facebook, είναι διεθνείς εταιρείες που συστάθηκαν για το κέρδος. Θα ασχοληθούμε μαζί τους. Θα έρθουν σαν όλες τις διεθνείς εταιρείες και θα συμμορφωθούν με το Σύνταγμα, τους νόμους και τους φορολογικούς κανόνες της χώρας μου».

Σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου Τούρκου αξιωματούχου, ο επικεφαλής δημόσιας πολιτικής του Twitter, Κόλιν Κρόγουελ διεξάγει δύο γύρους συνομιλιών στην Άγκυρα με στόχο να ανοίξει ένας καλύτερος δίαυλος επικοινωνίας: «Στόχος είναι η εταιρεία να πληρώσει φόρους και να επιλυθεί το πρόβλημα της συμμόρφωσης προς τα δίκαια αιτήματα της Τουρκίας ανοίγοντας ένα γραφείο αντιπροσώπευσης εδώ», ενώ χαρακτήρισε θετική την έκβαση της πρώτης συνάντησης.

Share.

Leave A Reply