Ελαφρώς καλύτερη από την αρχική πρόβλεψη του -5,3% είναι η πτώση 4,4% που σημειώνεται στην αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με την έρευνα της IDC, με 73,4 εκατ. καταγεγραμμένες παραδόσεις συστημάτων.

IDC_2007

Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη έπαιξε αναμφίβολα η λήξη υποστήριξης των Windows XP, που οδήγησε πολλούς καταναλωτές στην αγορά νέων συστημάτων.

Σταθερή παρουσιάζεται η αγορά σε Ευρώπη, Μέσης Ανατολή και Αφρική, χάρη στην επαγγελματική ζήτηση νέων συστημάτων για αντικατάσταση συστημάτων με λειτουργικό Windows XP, ενώ στις Η.Π.Α. καταγράφεται αύξηση 0,6% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Η Lenovo διατηρεί τα σκήπτρα στους κατασκευαστές 12,962 εκατ. πωλήσεις συστημάτων παγκόσμια (10,5% περισσότερες από πέρυσι), και μερίδιο αγοράς 17,7%. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Hewlett Packard με 17,1% , τρίτη η Dell με 13,4%, τέταρτη η Acer με  6,8% και την πεντάδα κλείνει η Asus με 5,9%.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply