Σε πτώση οι μετοχές των ΟΤΤ στο NASDAQ

0

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου άρχισαν να παίρνουν την κατιούσα στις Η.Π.Α., και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει το γιατί. Μετοχές εταιρειών όπως οι Netflix, LinkedIn, Facebook, and Twitter, παρασύρουν σε διαρκή πτώση τον Nasdaq και τους άλλους αμερικάνικους δείκτες.

Nasdaq-stock-market

Τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο μηνών κατέγραψε ο Nasdaq στο κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς υπό το βάρος μαζικών πωλήσεων των μετοχών της Google και της Yahoo, έκλεισε με απώλειες 2,60% τις 4.127,73 μονάδες.

Η μετοχή της Google κατέγραψε ζημιές 4,5% κλείνοντας στα 545,92 δολ., στο χαμηλότερο επίπεδο δηλαδή των τελευταίων 3,5 μηνών. Το πτωτικό ντόμινο ακολούθησαν η Microsoft με -2,8% και η Cisco με -1,64%. Η Facebook κατέγραψε πτώση 4,6%, ενώ οι αναλυτές προειδοποιούν πως βρίσκεται σε καθοδική πορεία, καθώς χάνει το 20% της αξίας της τον τελευταίο μήνα.

Ένα μήνα πριν, η Netflix κατέγραφε υψηλό ετήσιο με άνοδο 24%, ενώ τώρα χάνει 8,4%. Σημαντικές απώλειες καταγράφει και η μετοχή της Twitter με τη συνολική πτώση να αγγίζει σχεδόν το 32 %.

Κι όλα αυτά χωρίς να υπάρχει κάποιος εμφανής λόγος, χωρίς έκτακτα γεγονότα και με οικονομικά δεδομένα που δεν καταγράφουν αρνητικές προβλέψεις. Φαίνεται λοιπόν πως τα συνεχόμενα σκαμπανεβάσματα των μετοχών του κλάδου, οδήγησαν στην μεταστροφή της ψυχολογίας της αγοράς, και τη θέση του πρότερου και παρατεταμένου ενθουσιασμού πήρε ο σκεπτικισμός και η επιφυλακτικότητα.

Share.

Leave A Reply