Παρασκευή, 9 Ιουνίου

Αντιδρούν στις υπέρογκες χρεώσεις περιαγωγής οι νέοι Ευρωπαίοι

0

Να τεθεί ένα τέλος στις υπέρογκες χρεώσεις της περιαγωγής στην Ευρώπη  ζητούν οι νέοι 18-34 ετών χρονών, σύμφωνα σχετική έρευνα που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

kinita_roaming

Ειδικότερα,  το 93 % των νέων Ευρωπαίων περιορίζει την επικοινωνία του στο εξωτερικό εξαιτίας των υψηλών χρεώσεων περιαγωγής και μόνο το 37 % συνδέεται στο Internet με το κινητό του όταν βρίσκεται στο εξωτερικό, σε σύγκριση με το 86 % στο σπίτι.

Η πλειοψηφία των νέων λέει ότι θα αυξήσει την χρήση του κινητού του αν καταργηθούν τα τέλη περιαγωγής. Το 81 % επιθυμεί να έχει απεριόριστη πρόσβαση στο Internet, ενώ το 79 % τάσσεται υπέρ της ενίσχυσης των κανονιστικών αρμοδιοτήτων της ΕΕ , προκειμένου να διασφαλισθούν δίκαιες τιμές και η εναρμόνιση της εσωτερικής αγοράς.

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Neelie Kroes με αφορμή τα παραπάνω δήλωσε: «Οι νέοι μας έχουν στείλει ένα μήνυμα δυνατά και ξεκάθαρα, θέλουν απεριόριστη πρόσβαση στο internet και να καταργηθεί η περιαγωγή. Δουλειά μας στις Βρυξέλλες είναι να αναλάβουμε την ευθύνη και να προχωρήσουμε τις νέες ρυθμίσεις.”

Share.

Leave A Reply