Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε ο διορισμός του Brendan Eich ως νέου CEO του Mozilla, στην προσπάθεια που κάνουν οι ιθύνοντες του μη κερδοσκοπικού οργανισμού να κρατήσουν ζωντανό τον Firefox στην mobile εποχή.

mozilla

Η «αμφιλεγόμενη» επιλογή του Brendan Eich, ενός εκ των συνιδρυτών του Mozilla, ως νέου διευθύνοντα συμβούλου, οδήγησε σε παραίτηση τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου. O Gary Kovacs, πρώην CEO του Mozilla (AVG Technologies), o John Lilly (Greylock Partners) και η Ellen Siminoff (Shmoop), αποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα. Έτσι, μέχρι νεοτέρας, το διοικητικό συμβούλιο θα απαρτίζεται από μόλις τρία άτομα, τους Mitchell Baker (Co-Founder Mozilla), Reid Hoffman (Co-Founder LinkedIn) και Katharina Borchert (CEO Spiegel Online).

Οι αντιδράσεις για το νέο CEO του Mozilla όμως, δεν περιορίστηκαν στην αποχώρηση μελών από το διοικητικό συμβούλιο, αλλά προχώρησαν ακόμα περισσότερο. Ορισμένοι υπάλληλοι του οργανισμού ζήτησαν επίμονα την παραίτηση του Eich, λόγω της δωρεάς χιλίων δολαρίων που έκανε το 2008 στην εκστρατεία “Proposition 8”, που αφορούσε ένα μέτρο απαγόρευσης των γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

Ο Eich, εξέφρασε τη μεταμέλειά του μέσω του προσωπικού του blog, δεσμευόμενος για την προώθηση της ισότητας στο Mozilla.

Ο Firefox είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής browser στον κόσμο σε προσωπικούς υπολογιστές, σύμφωνα με την Net Applications, κατέχοντας το 18% της αγοράς. Στην κορφή βρίσκεται ο Internet Explorer της Microsoft (58%) ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Chrome της Google (17%).

Στις φορητές συσκευές, ωστόσο, ο Firefox κατατάσσεται μόλις 13ος στις προτιμήσεις των χρηστών, με τον Safari της Apple να προπορεύεται με 54% και τους browser της Google (Android και Chrome) να ακολουθούν με 36 %.

Σε αντίθεση με την Apple, τη Microsoft και τη Google, ο Mozilla είναι ένας μη – κερδοσκοπικός οργανισμός που επικεντρώνεται στη βελτίωση του παγκόσμιου ιστού, διατηρώντας το προϊόν του ελεύθερο για όλος τους χρήστες. Έτσι, το έργο του Eich είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς θα πρέπει να εξισορροπήσει αυτό το στόχο με την ανάγκη να δημιουργηθούν τουλάχιστον τα έσοδα που θα βοηθήσουν στη βιωσιμότητα του οργανισμού.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply