Στο κλουβί έβαλε το Twitter o Ερντογάν

0

Στο «βρώμικο» παιχνίδι των πολιτικών του αντιπάλων απέδωσε την απόφασή του αυτή ο Recep Tayyip Erdoğan. Ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε προειδοποιήσει πως αν δε σταματούσαν οι δημοσιεύσεις εγγράφων και ηχογραφημένων συνομιλιών στο Twitter, δεν θα είχε άλλη επιλογή, παρά την απαγόρευση πρόσβασης στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

BjNWZTkIEAIzcpl

Σύμφωνα με πηγές της Τουρκικής κυβέρνησης, είχε ζητηθεί από το Twitter η άμεση απομάκρυνση των σχετικών «tweets», τα οποία φαίνεται πως αποδεικνύουν σοβαρά φαινόμενα διαφθοράς από πρόσωπα του στενού κύκλου του Tayyip Erdoğan.

Τα αποκαλυπτικά «tweets» ωστόσο δεν απομακρύνθηκαν, κι έτσι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική ανακοίνωση: «δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να αποτρέψουμε την πρόσβαση σε αυτό».

Πλέον, κατά την απόπειρα εισόδου στο Twitter, οι Τούρκοι ενημερώνονται από σχετικό μήνυμα της ρυθμιστικής αρχής των τηλεπικοινωνιών της χώρας, πως κατόπιν δικαστικής εντολής έχει μπλοκαριστεί η πρόσβαση, ωστόσο οι Τούρκοι χρήστες του Twitter μπορούν ακόμα να στέλνουν «tweets» μέσω SMS.

Επόμενος «στόχος» του Τούρκου πρωθυπουργού φαίνεται πως είναι το Facebook και το YouTube, καθώς όπως δήλωσε σε συνέντευξή του πριν από δύο εβδομάδες, σκέφτεται σοβαρά την απαγόρευση πρόσβασης και σε αυτά τα δίκτυα.

Η πιο κραυγαλέα αντίθεση ήταν η αντίδραση του ίδιου του προέδρου της Τουρκίας, Abdullah Gül, ο οποίος κατήγγειλε μέσω του λογαριασμού του στο… Twitter την απόφαση Erdoğan. Χαρακτήρισε την απαγόρευση απαράδεκτη και εξέφρασε την ελπίδα πως το μέτρο δε θα διαρκέσει πολύ.

Share.

Leave A Reply