Δυναμική είσοδος της HP στην αγορά του 3D printing

0

Έχοντας επιλύσει μια σειρά τεχνικών προβλημάτων που επηρέαζαν το τελικό αποτέλεσμα και καθιστούσαν αδύνατη, ως τώρα, αυτήν την προοπτική, η Hewlett – Packard μπαίνει αισίως δυναμικά στο παιχνίδι του 3D printing.

20131130_wbp503

Αυτά ελέχθησαν δια στόματος Meg Whitman, της Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρείας, η οποία ενημέρωσε τους μετόχους της HP πως τον ερχόμενο Ιούνιο πρόκειται να κάνει μια σημαντική τεχνολογική ανακοίνωση, που θα ενθουσιάσει επενδυτές και καταναλωτές.

Σε πρώτη φάση η προσέγγιση θα αφορά τις επιχειρήσεις, μιας και η τεχνολογία 3D print, θεωρείται από πολλούς πως βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο για οικιακή χρήση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της HP, υπολογίστηκε πως οι παγκόσμιες πωλήσεις εκτυπωτών 3D και συναφούς λογισμικού και υπηρεσιών, θα αυξηθούν σε 11 δις. δολ. ως το 2021 από τα 2,2 δις. δολ. το 2012.

Στην εκκολαπτόμενη αγορά του 3D printing δραστηριοποιούνταν μέχρι σήμερα ένας μικρός αριθμός παικτών που στοχεύουν κυρίως στην πώληση συσκευών σε οικιακούς καταναλωτές. Η Hewlett – Packard από την πλευρά της, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες της 3D εκτύπωσης, δηλώνει έτοιμη να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της εν λόγω αγοράς, επεκτείνοντάς τη και σε εταιρικό επίπεδο.

Share.

Leave A Reply