Μειωμένος κύκλος εργασιών σε κάθε νέο λανσάρισμα iPhone

0

Πτωτικές τάσεις παρουσιάζουν οι πωλήσεις νέων συσκευών iPhone, με τον αριθμό των χρηστών κινητής τηλεφωνίας που επιλέγουν να αγοράσουν κάποια συσκευή της Apple για πρώτη φορά, να μειώνεται διαρκώς.

iphone_chart

Βασιζόμενη στο γεγονός αυτό και με την πλειοψηφία των καταναλωτών να διαθέτουν ήδη κάποια συσκευή iPhone, η εταιρεία στρέφεται στην πώληση πακέτων αναβάθμισης λογισμικού προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά της.

Οι πωλήσεις σε νέους χρήστες Apple μειώνονται εδώ και δύο χρόνια, ενώ όπως εκτιμά η Pacific Crest Securities, θα μειωθούν περαιτέρω το 2015. Έτσι, στα τέλη του επόμενου έτους, αναμένεται το 80% των αγορών της Apple για iPhone να αφορά νέες συσκευές για υφιστάμενους χρήστες και προσθήκες λογισμικού.

Είναι χαρακτηριστικό πως το 2011, το ποσοστό που αφορούσε ανταλλακτικά για iPhone δεν ξεπερνούσε το 10%, καθώς ήταν λιγοστοί οι κάτοχοι τέτοιας συσκευής. Οι πωλήσεις νέων τηλεφώνων αυξήθηκαν το 2012, όμως από το 2013 και μετά μειώνονται σταδιακά, με τα συνολικά κέρδη εντούτοις να εμφανίζουν μειωμένη άνοδο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Andy Hargreaves, αναλυτή της Pacific Crest Securities, η Apple βασίζεται στην κυκλοφορία του iPhone 6 προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις.

Share.

Leave A Reply