Την αντίδραση ακτιβιστών έχει προκαλέσει ο νέος νόμος που ψήφισε το τουρκικό κοινοβούλιο σχετικά με το internet, ο οποίος επιτρέπει ουσιαστικά τον κρατικό παρεμβατισμό σε μεγάλα ποσοστά. Με βάση το νέο νόμο η κυβέρνηση μπορεί να “κατεβάσει” μια σελίδα μέσα σε 4 ώρες χωρίς μάλιστα να προϋποτίθεται δικαστική απόφαση.

hacking-campaign

Οι διαδηλωτές ήδη εμφανίστηκαν στην πλατεία Τακσίμ με πανό που έγραφαν “Κάτω τα χέρια από το internet” ενώ έγινε και παρέμαση της αστυνομίας με μάνικες νερού και δακρυγόνα για να διαλυθούν.

Ο νέος νόμος της Τουρκίας για το internet δεν έχει ακόμα επικυρωθεί από τον Πρόεδρο της χώρας, με τους διαδηλωτές και τους αντιτιθέμενους σε αυτό το νόμο να ελπίζουν ότι πρόεδρος δεν θα τον επικυρώσει τελικά. Ωστόσο, αν αυτό δεν γίνει, τότε υπάρχουν φόβοι ότι οι αντιδράσεις θα ενταθούν. 


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply