Η China Mobile φλερτάρει τη Vodafone

0

Ενδιαφέρον συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της Vodafone φέρεται να εκδηλώνει ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός China Mobile. Επίσης, μοιράζονται και το ίδιο ενδιαφέρον για τις αναπτυσσόμενες αγορές, ενώ η China Mobile δεν κρύβει το ενδιαφέρον της για την αφρικανική αγορά, στην οποία η Vodafone έχει πολύ καλή πορεία.

china-eu

Σύμφωνα πάντα με τα σχετικά δημοσιεύματα η China Mobile ενδιαφέρεται για ποσοστό συμμετοχής στη Vodafone από 5 έως 20% και προς το παρόν καμία από τις δύο εταιρείες δεν έχει απαντήσει στις φήμες.

Πάντως το ενδιαφέρον της China Mobile να εξέλθει αναπτυσσόμενη και εκτός του σινικού τείχους, είναι από καιρό γνωστό γι’ αυτό και η είδηση δεν αποτελεί έκπληξη επί της ουσίας. Εκείνο όμως που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι η China Mobile είναι κατά κύριο λόγο κρατική εταιρεία και οι βλέψεις της προς την Ευρώπη δεν γίνεται να μη “χρεώσουν” στην κυβέρνηση της Κίνας επεκτατικές προς την Ευρώπη βλέψεις, χωρίς φυσικά αυτό να είναι απαραίτητα κακό.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply