Κατά 300% αυξήθηκαν οι πωλήσεις των tablet το 2013 στη χώρα μας, ενώ την ανοδική πορεία της συνέχισε πέρσι και η αγορά των smartphones.

Panorama-Apple

Σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς το 2013 πουληθήκαν σχεδόν 400.000 tablet. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ τον Δεκέμβριο του 2012 στην Ελλάδα πουλήθηκαν 30.000 tablet, τον περασμένο Δεκέμβριο το νούμερο αυτό ανήλθε σε 100.000.

Αναφορικά με τα smartphones από τον Ιανουάριο ως και τον Νοέμβριο του 2013 πουλήθηκαν στην Ελλάδα 1.327.000 συσκευές, αριθμός που αντιστοιχεί στο 53% του συνόλου των κινητών συσκευών που διατέθηκαν, ενώ για το αντίστοιχο περσινό διάστημα το ποσοστό των smartphones επί του συνόλου ήταν 43%. Βάσει των εκτιμήσεων, ως το τέλος του 2013 ο αριθμός των smartphones που πουλήθηκαν ξεπέρασε το 1,350 εκατ. Περίπου το 70% των smartphones, που πουλήθηκε πέρσι, κόστιζε κάτω από 200 ευρώ.

Στα λειτουργικά συστήματα κυρίαρχο είναι το Android που έχει διεισδύσει στο 81,5% των smartphones, σημαντικό μερίδιο έχει το iOs με ποσοστό 9,7%. Ελαφρά ανοδική, σε ετήσια βάση, είναι η πορεία των Windows Phones που έχουν διείσδυση 4,5% στην αγορά έναντι 4,1%.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply