Ύφεση στις πωλήσεις των tablets περιμένει το Ηνωμένο Βασίλειο

0

Συρρίκνωση στις πωλήσεις των Tablets για την επόμενη διετία στο Ηνωμένο Βασίλειο, προβλέπει η  CCS Insight. Μιλώντας με νούμερα, εκτιμάται ότι από 17 εκ συσκευές που ήταν οι πωλήσεις το 2013, θα καταλήξουν στα 14 εκ στο τέλος του τρέχοντος έτους και η ίδια πτωτική πορεία θα συνεχιστεί και για το 2015.

Tablets-on-the-market

Η κατάσταση αυτή θεωρείται αναμενόμενη και έρχεται ως απόρροια του γεγονότος ότι το 46% των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ήδη προμηθευτεί tablet κι αυτό το ποσοστό έχει επιτευχθεί μέσα σε τέσσερα χρόνια (τόσος καιρός έχει περάσει από την κυκλοφορία του πρώτου υπολογιστή-ταμπλέτα). Οι περισσότερες από τις ταμπλέτες που έχουν στα χέρια τους οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου είναι από τις “φθηνές” , ωστόσο αυτή η συνήθεια αναμένεται να εγκαταλειφθεί από τους χρήστες, καθώς μέσα στο επόμενο διάστημα, θα συνειδητοποιήσουν πως “ό,τι πληρώνεις, παίρνεις”.

Με άλλα λόγια η CCS Insght, προβλέπει ότι η αγορά των Tablets θα ξαναπάρει τα πάνω της από το 2017 κι έπειτα, οπότε θ’ αρχίσει η αντικατάσταση των υπαρχουσών και μάλιστα με συσκευές ακριβότερες και καλύτερες ποιοτικά. Στο μεσοδιάστημα δε, εκτιμάται ότι το κοινό θα στραφεί στην ανακατασκευή των σταθερών Η/Υ.

Πάντως η διείσδυση των Tablets στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου (και όχι μόνο), είναι εντυπωσιακή, αφού οι υπολογιστές αυτού του είδους χρειάστηκαν μόνο τέσσερα χρόνια για να σκαρφαλώσουν στην κορυφή των καταναλωτικών προτιμήσεων, ενώ τα κινητά τηλέφωνα χρειάστηκε να περάσουν 14 χρόνια για να αποκτήσουν ανάλογη δυναμική.

Share.

Leave A Reply