Ανοδικά θα κινηθούν οι πωλήσεις των tablets και για το 2014 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Gartner. Η χαμηλή τιμή, η εύκολη φορητότητα και το μικρό μέγεθος είναι τα στοιχεία που θα ανεβάσουν τους υπολογιστές-ταμπλέτες ακόμη πιο ψηλά στην προτίμηση των καταναλωτών.

Tablets-on-the-market

Η εκτίμηση δε, αναφέρει ότι η αύξηση στις πωλήσεις θα φτάσει το 47% σε σχέση με το 2013. Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα καταναλωτών που έγινε κατά το 3ο τρίμηνο του 2013 σε Βραζιλία, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Ιαπωνία, ενώ η ίδια έρευνα αναφέρει ότι τα tablets που θα προτιμηθούν θα είναι τα μικρότερα σε μέγεθος (7 ή 8 ιντσών). 

Τα smartphones συνεχίζουν να κρατούν την κορυφαία θέση στην προτίμηση του κόσμου, ενώ ο μεγάλος χαμένος στη μάχη των συσκευών θα είναι ο σταθερός υπολογιστής (PC).

Στο λειτουργικό σύστημα, το Android θα φθάσει το 1,1 δισεκατομμύριο συσκευές, μεγαλώνοντας την απόσταση που το χωρίζει σήμερα από τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα.

Οι αναλυτές της εταιρείας ερευνών αποδίδουν τη δημοφιλία του Android και στο γεγονός ότι είναι συμβατό με μία γκάμα πιο οικονομικών συσκευών, που το κάνει πιο προσιτό στις πολλά υποσχόμενες αναπτυσσόμενες αγορές.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply