Κ. Χατζηδάκης: “Να στρέψουμε το ΕΣΠΑ προς την καινοτομία”

0

Την  προσπάθεια του Υπουργείου Ανάπτυξης να στρέψει το ερχόμενο ΕΣΠΑ 2014-2020 όσο το δυνατόν περισσότερο προς την καινοτομία, ανακοίνωσε ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

xatzidakis-ICT4Growth

Ο Υπουργός από το βήμα της εκδήλωσης Greek ICT Innovation: A prime investment opportunity σημείωσε ότι μέσα στο 2012 πολλές ελληνικές startup επιχειρήσεις κέρδισαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών με τη δουλειά τους και γι’ αυτό το Υπουργείο προσπαθεί να δώσει άλλη κατεύθυνση στο επικείμενο ΕΣΠΑ – αυτή την καινοτομίας.

“Επιδιώκουμε ώστε όλα τα εργαλεία financial engineering και τα προγράμματα να απλοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Γι’ αυτούς τους λόγους, θέλουμε να βασιστούμε περισσότερο στο θεσμό των Venture Capital και των Private Equity Funds. Διότι π.χ. όταν μια εταιρεία Venture Capital δίνει σε μια επιχείρηση ένα σημαντικό κεφάλαιογια να προχωρήσει μια ιδέα, αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνει ένα ρίσκο.

Κι επομένως, μπορούμε να εμπιστευθούμε τα Funds ως ενδιάμεσο κρίκο προώθησης των προγραμμάτων για τη νεανική επιχειρηματικότητα ,την καινοτομία και τις ICT” είπε μεταξύ άλλων ο κος Χατζηδάκης.

H εκδήλωση αφορούσε τα επενδυτικά κεφάλαια (venture capitals) που συγχρηματοδοτούνται από το Ε.Π. “Ψηφιακή Σύγκλιση” του ΕΣΠΑ στα πλαίσια της Πρωτοβουλίας Jeremie.

Share.

Leave A Reply