Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου

Η Lenovo στο παγκόσμιο top5 προμηθευτών PCs

0

Η Lenovo αναδείχθηκε στο μεγαλύτερο παγκόσμιο προμηθευτή PCs στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο σημειώνοντας το υψηλότερο τριμηνιαίο μερίδιο αγοράς στα χρονικά της, δηλ. 17,7%, που αντιστοιχεί σε αύξηση 2 μονάδων από έτος σε έτος. Οι αποστολές PC της Lenovo για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο ήταν 14,1 εκατ. μονάδες, επιβεβαιώνοντάς τη διάκρισή της ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενης εταιρείας, μεταξύ των πέντε κορυφαίων προμηθευτών PC στον κόσμο. Επιπλέον αυτό, ήταν το δέκατο όγδοο σε σειρά τρίμηνο που η Lenovo ξεπέρασε τη βιομηχανία στο σύνολό της.

lenovo

Τα μικτά κέρδη της Lenovo αυξήθηκαν το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο κατά 11% από έτος σε έτος σε 1,27 δισ. δολ., με μικτό περιθώριο κέρδους 12,9%. Τα λειτουργικά έσοδα του τριμήνου ανήλθαν σε 283 εκατ, αυξημένα 38% από έτος σε έτος. Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο ήταν 2,12 cents, ή 16,44 HK cents. Τα καθαρά ταμειακά αποθέματα στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 ήταν συνολικά 2,6 δισ. δολάρια.

Η Lenovo σημείωσε ένα ετήσιο ρεκόρ 29 εκατ. δολ. πωλήσεων συσκευών εντός του τριμήνου, το οποίο αντιστοιχεί κατά προσέγγιση σε 4 πωλήσεις ανά δευτερόλεπτο. Τα εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα αποδίδονται στη δυναμική παγκόσμια στρατηγική Protect & Attack, καθώς και σε μία σειρά πρωτοποριακών προϊόντων που δημιούργησε η εταιρεία στο πλαίσιο της PC Plus πολιτικής της.

Συνοπτικά, και σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας η Lenovo Group για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2013, πέτυχε τριμηνιαία έσοδα 9,8 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 13% από έτος σε έτος. Την ίδια στιγμή, το δεύτερο τρίμηνο, τα προ φόρων εισοδήματα της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 30% από έτος σε έτος στα 265 εκατ., ενώ τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 36% από έτος σε έτος σε 220 εκατ.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Lenovo Group Yang Yuanqing επεσήμανε την αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας, ως πεδίο δράσης της εταιρείας και είπε μεταξύ άλλων «Η Lenovo δεν παραμένει μόνο κορυφαία PC εταιρεία παγκοσμίως, αλλά ανέρχεται και τέταρτη τόσο στη ζήτηση smartphones όσο και tablets συνεχίζοντας τη ραγδαία της ανάπτυξη. Την ίδια στιγμή, κατορθώσαμε να σημειώσουμε ρεκόρ σε έσοδα και κέρδη, βελτιώνοντας σημαντικά την κερδοφορία»

Share.

Leave A Reply