Εμπάργκο στο iPhone από τα ρωσικά δίκτυα

0

apple-russia

Κανένα από τα τρία μεγάλα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας της Ρωσίας δεν ενεργεί πλέον ως εξουσιοδοτημένος μεταπωλητής για το iPhone της Apple μετά την απόφαση της VimpelCom (Beeline) ότι θα σταματήσει τις πωλήσεις της συσκευής και στο μέλλον θα προωθεί τα προϊόντα της Samsung. Η απόφαση της VimpelCom ακολούθησε τις αντίστοιχες των MegaFon και MTS οι οποίες είχαν αποφασίσει τον προηγούμενο μήνα να διακόψουν τη διάθεση της συσκευής.

Εδώ και καιρό, τα ρώσικα δίκτυα κινητής είχαν κάνει σαφές ότι είναι όλο και πιο δυσαρεστημένα με τους όρους που η Apple τους επιβάλλει σχετικά με το κόστος και τα ασφάλιστρα μεταφοράς του smartphone. Αν και είχαν απευθύνει πλήθος αιτημάτων προς την αμερικανική εταιρία, αυτή δεν είχε ως τώρα ανταποκριθεί.

Η Apple από την πλευρά της, βλέποντας ότι η ζήτηση από τα ρωσικά δίκτυα κινητής συρρικνώνονταν συνεχώς, η εταιρεία επεκτάθηκε πρόσφατα σε απευθείας on line λιανικές πωλήσεις στη Ρωσία, ενώ συνεχίζει να διαθέτει το iPhone στη χώρα μέσω ανεξάρτητων εμπόρων λιανικής.

Ένα άλλο μειονέκτημα για την Apple είναι στα ρωσικά δίκτυα δεν επιτρέπεται να εφαρμόσουν επιδοτήσεις συσκευών μέσω προγραμμάτων κινητής. Παρά το γεγονός ότι η ίδια η Apple αρχικά προσπάθησε να απαγορεύσει τις επιδοτήσεις για συσκευές της σε όλες τις χώρες, γρήγορα είδε ότι είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος με τους οποίους τα κινητά τηλέφωνα πωλούνται στις περισσότερες χώρες, και επέτρεψε τελικά την εφαρμογή του μοντέλου επιδοτήσεων.

Με τους υψηλούς εισαγωγικούς δασμούς, ένα iPhone που πωλείται στη Ρωσία μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τα 920 δολάρια, σε σύγκριση με μια επιδοτούμενη τιμή των 200 δολαρίων που πωλείται στις ΗΠΑ.

Share.

Leave A Reply