Μέτρο χωρίς πρακτικό αντίκτυπο χαρακτηρίζει ο ΟΤΕ την απόφαση της EETT (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) να άρει όλες τις κανονιστικές υποχρεώσεις που του είχαν επιβληθεί όσο αφορά τη σταθερή τηλεφωνία.

Voice-internet

Όπως επισημαίνεται από τα στελέχη του πλέον η φωνή διατίθεται ως πακέτο υπηρεσιών (που περιλαμβάνει και το πάγιο) και αυτό σημαίνει ότι και πάλι θα πρέπει να τύχει της έγκρισης της ΕΕΤΤ κάθε νέα προσφορά. Προστίθεται ακόμη ότι η απόφαση αυτή της Επιτροπής θα έπρεπε να είχε εκδοθεί τουλάχιστον δύο χρόνια πριν.

Ωστόσο, γεγονός είναι ότι είναι η πρώτη φορά που η ΕΕΤΤ καταλήγει σε μια τέτοια απόφαση σε μια μεγάλη αγορά, όπως αυτή της σταθερής τηλεφωνίας. Και αυτό συνέβη γιατί, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, το μερίδιο του ΟΤΕ στη φωνή μειώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε 52,3% από 71,1% το 2007.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply