Αστικός μύθος: Η Samsung κατέβαλε στην Apple το πρόστιμο του 1 δισ. σε κέρματα

0

Πάντα λέγαμε ότι η Apple έχει αμέτρητα χρήματα. αυτό που δεν υποψιαζόμαστε ότι για να διατηρήσει το μύθο ζωντανό βοηθά ακόμη και η Samsung. O αστικός μύθος λέει ότι η Samsung κατέβαλε σε αμέτρητα …μετρητά και συγκεκριμένα 30 φορτηγά φορτωμένα με κέρματα των 5 cent, το πρόστιμο του 1 δισεκατομμυρίου που της είχε επιβάλει αμερικανικό δικαστήριο. Βέβαια αυτό λέει ο μύθος…

lee-kun-hee

Η φήμη που κατέκλυσε χθες το διαδίκτυο, αναπαράχθηκε με μεγάλη προθυμία από δεκάδες sites και blogs, που είδαν την πιπεράτη όψη του πράγματος και σκέφτηκαν ότι τα ανέκδοτα είναι βγαλμένα από τη ζωή. Βέβαια η πραγματικότητα είναι διαφορετική, αφού το γεγονός ουδέποτε συνέβη, όχι μόνο λόγω τεχνικών ή νομικών δυσκολιών, αλλά κυρίως διότι οι εταιρείες (και ιδίως οι εταιρείες-κολοσσοί) δεν κυριαρχούνται από παρορμητισμό και ούτε συγχέουν τα συναισθήματα με τις business.

Δε θα σταθούμε στην τεχνική ανάλυση περί του βάρους των κερμάτων και του δυσανάλογα μικρού αριθμού των φορτηγών, ούτε στο -σεναριακής πλοκής- διήγημα για τη στιχομυθία του Λι Κουν Χι, προέδρου της Samsung Electronics, με τον Τιμ Κουκ της Apple. Θα σταθούμε απλά και μόνο στο γεγονός ότι η ιστορία αυτή ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012 από μερικούς bloggers στις ΗΠΑ που απλά αισθάνθηκαν να πλήττεται το αντιμονωπολιακό τους αίσθημα, βλέποντας την Apple ως μονοπωλιακό γίγαντα που πολεμά λυσσαλέα μικρές και αθώες εταιρίες που αποπειρώνται να σηκώσουν το ανάστημά τους. 

Share.

Leave A Reply