Συνεχίζεται η καθοδική πορεία της μετοχής της Apple

0

apple-stock

Σε αναμονή για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του έτους, η μετοχή της Apple γνώρισε την υποβάθμισή της από την BMO Capital και την Janney Capital. Το σκεπτικό της BMO Capital, ήταν ότι η εταιρία του Κουπερτίνο ή θα πρέπει να επανέλθει και πάλι δυναμικά στην ανάπτυξη, ή θα πρέπει να διατηρήσει τα περιθώρια κέρδους της. Η ανακοίνωση της Janney Capital κάνει λόγω για την επιβράδυνση της καινοτομίας που για χρόνια επιδείκνυε η Apple.

Η τιμή της μετοχής της Apple, έχει δεχθεί ισχυρότατες πιέσεις το τελευταίο τρίμηνο, αφού οι επενδυτές βλέπουν τις προσδοκίες τους για το συνεχή ανοδικό καλπασμό της μετοχής, να διαψεύδονται

Το Σεπτέμβριο του 2012, όταν η τιμή της μετοχής ξεπέρασε τα 702 δολάρια και τις υπερβολές των αναλυτών για πορεία προς τα 1.000 δολάρια, καλλιεργήθηκαν υπερβολικές προσδοκίες, που αποδείχθηκαν ανεδαφικές. Η απογοήτευση για γρήγορο κέρδος, παρέσυρε τη μετοχή σε συνεχή πτώση, οδηγώντας την κάτω από τα 400 δολάρια την περασμένη Παρασκευή, κάτι που ποσοστιαία μεταφράζεται σε 40%.

AAPL

Share.

Leave A Reply